Meest Inspirerende Ondernemer van het jaar: Derrick Neleman

Vrijdag 6 maart is Derrick Neleman - oprichter en eigenaar van Bodegas Neleman met twee brandstores in Nederland en een eigen wijnhuis met wijngaarden in Valencia - door platform De Ondernemer uitroepen tot Meest Inspirerende Ondernemer van het jaar. Andere genomineerden waren onder andere Pieter Zwart van Cool Blue, Fokke de Jong van Suit Supply, Henk Jan Beltman van Tony Chocolony, Michiel Muller van Picnic en Marcel Boekhoorn van HEMA.

Derrick Neleman op de Bio-beurs 2020. 

Neleman is altijd blij met prijzen, onderscheidingen en medailles voor de wijnen omdat dat een podium geeft aan de missie van Neleman: met duurzame wijn de wereld een klein beetje mooier maken.

Neleman maakt zelf wijn, altijd biologisch, altijd vegan friendly, altijd CO2-neutraal. Neleman plant bomen om de CO2 uitstoot te compenseren. Neleman zamelt kurken in voor hergebruik. Neleman behoedt lokale druiven voor uitsterven en maakt wijnen die elk jaar opnieuw nationaal en internationaal hoge scores krijgen van wijnschrijvers en in prestigieuze wijncompetities. Onlangs nog een zilveren medaille voor Neleman Signature Crianza in de Challenge Millésime Bio 2020 en goud voor de rode Just Fucking Good Wine 2018 in de Mundus Vini.

Afgelopen vrijdag is ook de officiële opening gevierd van de tweede brandstore van Neleman in Utrecht aan de Burg. Reigerstraat 24A. Maar liefst twee burgemeesters, de heer Jan van Zanen van Utrecht én die van Zutphen, mevrouw Annemieke Vermeulen, verrichtten de officiële openingsceremonie.

Special guest Candy Dulfer zorgde later in de middag voor VIP genodigden voor een muzikale noot. Zij is een oude bekende van Neleman want zij maakte en speelde de soundtrack van de door Neleman geproduceerde veel geprezen wijndocumentaire Kissed by the grape uit 2008, waarin biologische wijnboeren in the spotlights worden gezet.

Neleman ziet in de toekomst ruimte voor verdere uitbreiding van zijn brandstores naar in totaal 4 à 5 vestigingen binnen Nederland en 1 in het wijnhuis in Casas del Rey, om zo het verhaal en de heerlijke wijnen met nog meer mensen te kunnen delen.

Voor meer informatie: hallo@neleman.org, www.neleman.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.