Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Estyria ontvangt het Biocyclic Vegan keurmerk

In de biologische sector is Estyria Naturprodukte GmbH uit Oostenrijk al lang een gevestigde partij met een aantal sterke merken. Het handelsbedrijf beschikt over een breed assortiment droge producten voor de vakhandel zoals: peulvruchten, gedroogde paddenstoelen, geroosterde zaden en (oer-) granen. 

Sterke merken in het biologische handelskanaal zijn de merken 'Wertvoll' en 'MUTTER NATUR'. Zelfs het bekendste merk - Steirerkraft - heeft een range aan biologische producten met onder andere Stiermarkse pompoenpitten, Stiermarkse pompoenpittenolie (BGA*) en Stiermarkse pronkbonen (BOB*) behoren tot de bestsellers.

Als producent van hoge kwaliteit voedingsmiddelen, met het hoofdkantoor in Wollsdorf in Oost-Stiermarken, in het hart van Oostenrijk, is de regionaliteit en duurzame productie (van mens & natuur) juist in deze regio zeer belangrijk.

Een belangrijke bijdrage hieraan werd recent geleverd met de gehaalde certificering van het Biocyclic Vegan keurmerk als één van de eerste voedselverwerkende bedrijven in Europa. Estyria mag met deze certificering producten in de markt zetten die verkregen zijn uit de Biocyclische Veganlandbouw - van telers die ook volgens de Biocyclische-Vegan standaard gecertificeerd zijn. 

De producten met het Biocyclic Vegan keurmerk. En boven: de uitreiking van het certificaat op BIOFACH 2020 door Ceres.

Biocyclische veganteelt - wat is dat?
'Vegan' zijn wordt tegenwoordig steeds meer als een levensstijl gezien en gaat veel verder dan het niet-consumeren van dierlijke producten. Het gaat ook om een geheel plantaardige kringloopeconomie die veel potentieel biedt voor een groeiende klantengroep. Alleen al in Duitsland leven momenteel 1,2 miljoen mensen veganistisch (in Nederland is de schatting tussen 130 - 170 duizend mensen) en het aantal neemt voortdurend toe. Een professioneel certificatiesysteem en het bijbehorende keurmerk 'Biocyclic Vegan' geeft de biologische landbouw en handelskanaal een eigen duidelijk kenmerk voor producten die puur op plantaardige basis geproduceerd zijn. Kortom - op alle niveaus van de waardeketen worden alleen 'vegan' principes gebruikt.

De criteria gaan verder dan die van het bekende biologische EU-label en de bekende veganistische labels met hun eigen vereisten. Biocyclische-vegan teelt en productie (in de agrarische teelt en verwerkingsketen) sluit bijvoorbeeld het commercieel houden van vee- en slachtdieren uit en gebruikt alleen middelen van niet-dierlijke oorsprong (dus geen beendermeel, bloedmeel, verenmeel en dierlijke meststoffen). Het houden van dieren bijvoorbeeld voor vlees en melk is ook niet toegestaan. Andere maatregelen betreffen de bevordering van biodiversiteit en verhogen van humus-bodemopbouw.

Beschikbare producten met het Biocyclic Vegan Label 
Vanaf nu biedt Estyria biocyclisch-vegan gecertificeerde bonen, pompoenpitten, zonnebloempitten, wintertarwe, sojabonen en rogge aan. De producten zijn zijn te herkennen met het Biocyclic Vegan Label. Voor de retail zijn deze producten via Agentuur Sauer www.agentuur-sauer.nl  nu te bestellen.

* Beschermde Geografische Aanduiding (BGA)
* Beschermde oorsprongsbenaming (BOB)

Bron: Veganomist.de (vertaald door Joep Peteroff - Bio-Vegan.nl)

Publicatiedatum: