Nu ook diervoeding met vlees van biologische haantjes

Haantjes die uit hun ei komen, worden in de voedselindustrie binnen een dag gedood. Maar ook zij hebben, net als hennen, recht op een goed leven, vindt Huub van de Lang, eigenaar van Bandit biologische dierenvoeding. Daarom lanceert hij een nieuwe en unieke diervoeding met vlees van biologische haantjes die alle ruimte en het beste voer hebben gekregen.

Pluimveehouders zien het liefst uit elk ei een hennetje komen. "Een haan heeft minder vlees dan een hen en is er geen ei te bekennen, terwijl hij minstens evenveel voer eet", licht Huub toe. Maar dat ze vrijwel meteen gedood worden, zat hem steeds minder lekker. Hij waagde de gok en liet op eigen kosten een paar duizend biologische haantjes opfokken.

De klanten betalen iets meer voor deze hanenvleesmix omdat de kosten hoger zijn. Maar velen hebben het er graag voor over, merkt hij. "De bestellingen vliegen de deur uit. Ook krijg ik veel mails gekregen van mensen die dit nieuwe product fantastisch vinden. Zij gunnen de haantjes, net als ik, een goed leven. Precies ook de reden waarom je voor biologische voeding kiest."

"Ik vind het een mooie gedachte dat je op deze manier eendagskuikens veel meer kunt bieden", zegt Gerrit de Groot, die zijn honden al jaren Bandit-voeding geeft. "De biologische hanenvleesmix kost wat meer, maar het idee spreekt me erg aan. Zo kan ik mijn steentje bijdragen aan diervriendelijk vlees."

Thea van Niekerk, onderzoeker van welzijn van pluimvee, Wageningen Livestock research (verbonden aan Wageningen University & Research): "Haantjes van legrassen worden al op de markt gebracht als speciaalproduct voor menselijke consumptie. Bij mijn weten is Bandit de eerste producent die met hanenvlees voor dieren aan de slag gaat. Een sympathiek initiatief: het past in hun filosofie en ideologie over zo verantwoord en diervriendelijk mogelijk produceren."

Voor meer informatie:

Bandit diervoeding
Westenengerdijk 9
6732 GP Harskamp
0318 590554
huubvandelang@banditvoeding.nl  
www.banditvoeding.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.