Minister Biplab Kumar Deb wil biologische teelt bevorderen

"Biologische tuinbouw zou volgende grote stap voor Indiase district Tripura kunnen zijn"

Eerste minister Biplab Kumar Deb heeft aangekondigd dat hij meer prioriteit wil geven aan de biologische landbouw door het bioareaal gefaseerd te vergroten van 2.000 tot 9.000 hectare.

EastMojo reisde af naar het dorp Bhajendragagar in het Indiase district Sepahijala om er met telers te spreken die zich daar al meer dan 15 maanden richten op de biologische teelt.  

Het biotechnologie-ministerie schonk aan 40 begunstigden, met name vrouwen, uit het dorp Bhajendranagar verschillende faciliteiten om te starten met de biologische teelt ter bevordering van de duurzame ontwikkeling in het district. De ministeries van Biotechnologie en Landbouw hebben zich afzonderlijk van elkaar ingezet om de plattelandseconomie in het gebied een boost te geven. 

Anjan Sengupta, wetenschappelijk medewerker, zegt dat het 'biodorp-project' geïmplementeerd werd door het Directoraat Biotechnologie met financiële ondersteuning van ONGC Tripura. 

Het project werd ontwikkeld met het doel de sociaal-economische ontwikkeling van de plattelandsgemeenschap te verbeteren door middel van milieuvriendelijke technologieën. Het ministerie baseerde zich hierbij op drie zaken: de maatschappelijke en economische voordelen en het effect op het milieu. 

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven