deel 2 in gesteggel over USDA-bio-label

"Discussie wordt enkel gevoerd om bio-aanbod te beperken en prijzen op te drijven"

De Coalition for Sustainable Organics (CSO) is niet blij met wat zij noemen de nieuwste pogingen van het Center for Food Safety (CFS) en hun bio-bondgenoten om de eerlijke concurrentie en het biologische aanbod op de Amerikaanse markt te beperken door middel van nieuwe regelgeving.

Het is deel 2 in gesteggel over USDA-bio-labels op producten geteeld op substraat in plaats van bodemgebonden. In deel 1 werd door een bio-coalitie met telers en diverse non-profit organisaties gepleit voor een verbod op USDA-bio-labels op substraat geteelde groenten en fruit.

Eigen prijs opdrijven
Lee Frankel van het CSO: "Het is teleurstellend om te zien dat groepen zich juist richten op professionele biologische telers die de beste biologische teeltmethoden gebruiken om te voldoen aan de behoeften van de consument.

In plaats van de sector te verenigen, lijkt het erop dat de CFS als doel heeft om de concurrentie te beperken door de prijs van biologische producten voor de biologische consument op te drijven, zodat bevoorrechte telers/producenten hun winstmarges kunnen vergroten."

Literdiscussie
Frankel vervolgt: "Gecertificeerde containertelers houden zich aan de biologische normen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw en zijn al meer dan 25 jaar gecertificeerd om biologische producten te telen. Na een uitgebreide studie in 2010 heeft het USDA ervoor gekozen om deze hoge normen voor het certificeren van biologische producten niet te wijzigen - en heeft het bevestigd dat biologische producten kunnen worden geteeld in containers, mits aan het minimaal aantal liters substraat wordt voldaan. Na een aanvullende herziening in 2015-2017 heeft de National Organic Standards Board gestemd voor het verwerpen van een voorgesteld verbod op container- en substraatteeltsystemen.”

'Alles wat wij doen is USDA-geaccrediteerd'
Teler Karen Archipley van Archi's Acres of Escondido uit Californië reageert ook: "Onze productiesystemen worden beheerd in overeenstemming met de federale biologische wet. We hebben ervoor gekozen om substraatteelt op te nemen in onze teeltactiviteiten. Dit is de meest geschikte manier om het ecologisch evenwicht te bevorderen.

We doen dat door ons watergebruik drastisch te verminderen, de biologische diversiteit in stand te houden door waardevolle leefomgevingen te behouden en toch de microbiële processen te integreren die door biologische pioniers zijn beschreven om voedingsstoffen te recyclen om onze gewassen te voeden.

Elke keuze die we maken en elke input die we gebruiken moet worden geauditeerd en goedgekeurd door USDA-geaccrediteerde certificeerders, zoals elke andere biologische teler.”

Aanbod drukken
"Door nu de regels te veranderen zou de hoeveelheid biologische producten die beschikbaar zijn voor het publiek worden beperkt - net nu het publiek meer biologische producten eist," vervolgt Archipley. "Dit is geen kwestie die moet worden opgelost in de rechtbank of via de politiek. Als een teler voldoet aan de USDA-normen voor biologische certificering, moet hij in staat zijn om biologische producten op de markt te brengen, of ze nu in de bodem of in andere duurzame, gecertificeerde biologische groeimedia groeien."

Voor meer informatie:
Coalition for Sustainable Organics
+1 619 587 4341
info@coalitionforsustainableorganics.org
www.coalitionforsustainableorganics.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven