BASF focust meer op biologische zaden na afstoten HILD Samen

Het Franse sier- en groentegewassenveredelingsbedrijf Graines Voltz neemt HILD Samen, een Duits veredelingsbedrijf met vooral bladgroenten in het portfolio, over van BASF Agricultural Solutions. Met de overname is immateriële activa gemoeid zoals klantenlijsten, terwijl de lokale infrastructuur in Marbach in handen blijft van BASF Vegetable Seeds, dat zich extra gaat toeleggen op biologische zaden en veldsla. 

Voor Graines Voltz is het de grootste overname in de geschiedenis van het bedrijf. "Met de overname kunnen we ons  marktaandeel in groentenzaden in Europa vergroten", aldus Serge Voltz, CEO van het bedrijf. 

Na het afstoten van HILD Samen kan BASF Vegetable Seeds zich in Marbach focussen op biologische zaden en de bestaande capaciteit voor de verwerking van veldsla vergroten. 

In het tweede kwartaal van 2020 zou de deal afgerond moeten zijn. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. 

Voor meer informatie:
www.graines-voltz.com
www.agriculture.basf.com

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.