Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Haal alles eruit wat erin zit"

Slim vouwen kan voedselverspilling voorkomen

Maandag 2 maart 2020 ging de publiekscampagne ‘Zuivelpak – haal alles eruit wat erin zit’ ter voorkoming van voedselverspilling, weer van start. De zuivelindustrie, supermarktbranche en drankenkartonproducenten laten hiermee zien dat je door het drankenkarton slim te vouwen voedselverspilling eenvoudig kan voorkomen. Een Nederlands huishouden gooit jaarlijks onnodig ongeveer 14 liter zuivel weg. Dat maakt zuivel één van de meest verspilde producten in Nederland.  

Verspilling voorkomen door slim vouwen
Als yoghurt en vla pakken niet goed worden leeggemaakt, blijft er ongeveer 10% achter. Met z’n allen gooien we daardoor onnodig en onbedoeld heel veel weg. Door de pakken slim te vouwen, wordt het pak beter geleegd en heb je nog een half bakje yoghurt extra.

Behoefte aan vouwinstructies
Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau SAMR blijkt dat 48% van de consumenten behoefte heeft aan een vouwinstructie om de laatste resten yoghurt en vla uit een pak te halen. Om de vouwinstructies goed uit te leggen, laat “een tot leven gekomen zuivelpak” in commercials op YouTube zien hoe je een pak yoghurt goed kan vouwen zodat je minder weggooit.

Hoe leeg je een zuivelpak?
Dit kan eenvoudig in drie stappen:
1. Schenk het pak leeg en vouw de zijkanten naar binnen.
2. Maak het pak plat en duw het laatste restje eruit (begin bij de bodem).
3. Vouw de verpakking dubbel en haal alles eruit wat erin zit.

De commercial ‘Zuivelpak – haal alles eruit wat erin zit’ is vanaf 2 maart tot aan de zomer te zien als pre-roll bij Uitzending Gemist van de STER. Daarnaast wordt de campagne continu gepromoot via Facebook, het Zuivelpak YouTube-kanaal, de campagnewebsite www.zuivelpak.nl en andere online en offline media. 

Publicatiedatum: