tegut... doneert 17.700 euro voor biologisch-dynamische groententeelt

Levensmiddelhandelaar tegut… doneert 17.700 euro voor een project van de Duitse vereniging ter ontwikkeling van smaakvolle nieuwe groentenrassen. 

Zij zijn blij met de 17.700 euro: Michael Fleck (directeur Kultursaat e.V.) en Petra Boie (directielid Bingenheimer Saatgut). Rechts op de foto: Robert Schweininger, inkoopleider bij tegut… Foto: tegut....

De vreugde was vrijdag 14 februari van het gezicht van Michael Fleck van Kultursaat e. V. af te lezen: hij kreeg van Robert Schweininger, inkoopleider bij retailer tegut…, een cheque ter hoogte van 17.700 euro overhandigd. De chequeoverdracht op de beurs BIOFACH in Neurenberg is al bijna een traditie geworden voor de bio-pionier uit Fulda. Al sinds meer dan vijftien jaar doneert tegut… eenmaal per jaar een hoog geldbedrag, dat door de verkoop van zakjes met zaaigoed bijeen gebracht kon worden. Per verkocht zakje zaaigoed wordt er 0,25 euro gedoneerd.

Het bijzondere: "De donatie gaat direct naar concrete projecten van de vereniging ter ontwikkeling van smaakvolle nieuwe groentenrassen en  versterkt daardoor de biologisch-dynamische landbouw en de veelzijdigheid op de akkers, in de groentenschappen en op de borden", zegt Michael Fleck over de coöperatie. En verder: "Onze telers werken in bijna dertig biologisch-dynamisch teelttuinen aan bijna alle belangrijke groentensoorten. Tot er een nieuw ras ontstaat, duurt van de start van de teelt tot aan de officiële toelating vaak meer dan tien jaar." De donatie maakt de dringend noodzakelijke continuïteit van lopende rassenontwikkelingsprojecten mogelijk. Met de aankoop van het bij tegut… verkrijgbare zaaigoed kunnen de jarenlange ontstaansprocessen en de marktintroductie vooruit worden geholpen en zo kan de bio-toekomst vorm worden gegeven.

Bron: Gabot


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven