Nieuw-Zeelandse tuinbouw profiteert van nieuwe wetgeving rond bio-producten

Nieuwe wetgeving om het vertrouwen van de consument in bio-producten te vergroten zal volgens Horticulture New Zealand de Nieuw-Zeelandse tuinbouwsector zowel binnenlands als op het gebied van de export ten goede komen. 

Barry O'Neil van HortNZ: "De nieuwe wetgeving zal een standaard creëren die de consument er meer vertrouwen in geeft dat de biologische groenten en fruit die hij koopt geteeld zijn volgens een strenge en consistente standaard."

"Tegelijkertijd zal de nieuwe norm de export vergemakkelijken, omdat deze overzees zal worden geaccepteerd zonder dat er verder eisen worden gesteld".

Barry zegt dat de biologische groenten- en fruitsector in Nieuw-Zeeland relatief klein is, net als de rest van de biologische sector, maar dat deze sector bijna twee keer zo snel groeit als de conventionele sector, met een stijging van 8,1% per jaar in vergelijking met 4,8% per jaar voor conventioneel geteelde producten (Bron: 2018 New Zealand Organic Sector Report).

"Zonder twijfel zal de nieuwe standaard ons helpen om de markt voor biologische groenten en fruit te laten groeien, zowel in Nieuw-Zeeland als overzee. Biologische exportkiwi's zijn al een succesverhaal en de laatste seizoenen wordt ook steeds meer interesse getoond in biologische exportappelen en -uien".

Voor meer informatie
HortNZ
www.hortnz.co.nz

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.