Nieuw: Kant-en-klare vegan sauzen met jackfruit

De plantaardige trend zet onverminderd door en vindt ook steeds meer aftrek bij het grote publiek. Inmiddels is ruim 90% van het assortiment van de Smaakspecialist naast biologisch ook vegan. Om deze groeiende markt te blijven prikkelen en bedienen introduceert de Smaakspecialist onder het merk Smaakt kant-en-klare vegan sauzen met groenten en Jackfruit. Handig om eenvoudig een vega(n) avondmaaltijd op tafel te kunnen neerzetten.

Een vleesachtige bite, maar dan plantaardig
Jackfruit is een culinaire sensatie uit Azië die steeds meer keukens van Nederland weet te veroveren. Het is 100% plantaardig met een vleesachtige structuur, wat het een populaire vleesvervanger maakt. De jonge jackfruit is neutraal van smaak en het vruchtvlees neemt makkelijk smaken op, waardoor er eindeloze variatie met smaken mogelijk is. Vooral in Oosterse gerechten is jackfruit daarom een mooie aanvulling.

Met deze exotische nieuwkomer heeft Smaakt twee kant-en-klare vegan sauzen ontwikkeld in de smaken Vegan Gele curry en Vegan Rendang. De jackfruit geeft de saus een echte vleesachtige bite. Hélène Lokhoff, Product Developer bij de Smaakspecialist: "Of je nu veganist bent of gaat voor een-dagje-zonder-vlees, in no-time zet je een heerlijke Aziatische maaltijd voor twee op tafel. Alleen de saus even goed doorwarmen in een pannetje, rijst erbij en je vegan avondmaaltijd is klaar. De sauzen bevatten maar liefst 50% groenten en fruit. Bovendien zijn ze vrij van kunstmatige toevoegingen en geraffineerde suikers en een bron van vezels. Met deze productintroductie maken we de keuze voor vegan laagdrempelig en laten we ook nog eens zien dat de veganistische keuken heel lekker is!"

Voor meer informatie: info@desmaakspecialist.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven