Jack Stroeken, Ekomenu:

"Er zit nooit meer in de maaltijdbox dan je nodig hebt"

"Eten is routinegedrag en mensen vinden het vaak lastig om routines te doorbreken of aan te passen. Maaltijdboxen helpen om onze eetgewoontes tóch aan te passen", aldus Jack Stroeken, oprichter van Ekomenu in een artikel in De Kleur van Geld. Onlangs gingen Ekomenu en Willem&Drees samen onder een noemer verder. 

Ekomenu faciliteert sinds drie jaar gezonder en duurzamer eetgedrag door middel van gepersonaliseerde maaltijdboxen, gevuld met ingrediënten van de lokale, biologische boer. Ook het eten van minder vlees wordt gefaciliteerd door middel van volledig vegetarische of veganistische opties.

"Klanten kunnen kiezen uit meerdere levensstijlen, van vegetarisch of veganistisch tot koolhydraatarm of afslanken. Zo faciliteren we een gezonder en duurzamer eetpatroon. Dat zorgt op zijn beurt voor gezondere mensen, minder voedselverspilling en meer steun voor de lokale, biologische boer."

Voedselverspilling neemt af
Volgens Jack zorgen maaltijdboxen voor een duurzamer eetpatroon doordat de recepten zorgvuldig worden samengesteld. "Ze bevatten bijvoorbeeld altijd 200 tot 400 gram groenten, de ingrediënten hebben geen toegevoegde suikers en het zoutgehalte blijft altijd onder de 2 gram per maaltijd. (...) Bijkomend voordeel: je komt minder in de supermarkt, waardoor je minder verleid wordt om ongezonde producten te kopen. Een derde van het voedsel dat we kopen, belandt in de prullenbak. Maaltijdboxen leveren echter maatwerk. Er zit nooit meer in dan je nodig hebt, dus de voedselverspilling neemt af. Volgens recent onderzoek ligt de CO2-belasting van een gerecht uit een maaltijdbox 33 procent lager dan die van hetzelfde gerecht uit de supermarkt." 

Klik hier om het gehele artikel te lezen.

Bron: De Kleur van Geld

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven