EU eco-certificering voor iLogistics Center in Praag

In januari 2020 is het iLogistics Center in Praag, dat wordt geëxploiteerd door cargo-partner, gecertificeerd, wat betekent dat het nu bioproducten mag opslaan en verwerken volgens de EU-eisen. In totaal beschikt de faciliteit over een oppervlakte van 10.900 m2, waaronder een 5.000 m2 tellend magazijn voor IFS-gecertificeerde levensmiddelen, waar producten worden bewaard bij temperaturen tussen de 2o to 8o Celsius.

Het op 15 minuten van de luchthaven gelegen distributiecentrum bevindt zich direct aan de snelweg en nabij het centrum van Praag. Het is HACCP-gecertificeerd en geschikt voor cross-docking, vendor managed inventory (VMI) en orderverwerking.

Het iLogistics Center nabij de luchthaven van Praag is nu ook gecertificeerd voor bioproducten overeenkomstig de EU Eco-Regulation/ Foto: cargo-partner

Voortdurende optimalisatie opslagproces
De diensten, die het logistieke centrum aanbiedt, variëren van het lossen van containers, palletiseren, klaarmaken van bestelling tot retourslogistiek, ompakken, sorteren, etiketteren, bundelen, douane-inklaring en consulting. Jiri Jelinek, directeur van cargo-partner in Tsjechië:  

"Sinds de opening van ons iLogistics Center in Praag vorig jaar maken talloze klanten uit de levensmiddelensector gebruik van ons magazijn. We proberen onze faciliteit voortdurend te optimaliseren om nog beter tegemoet te kunnen komen aan de eisen van deze belangrijke markt. Al in april 2019 hebben we een temperatuurgecontroleerde ruimte toegevoegd en in juli 2019 ontving ons magazijn het IFS-certificaat voor voedsellogistiek. Begin 2020 ontvingen we eindelijk het certificaat dat ons in staat stelt om biologische producten op te slaan en te verwerken overeenkomstig de EU-regelgeving"

Diensten gericht op verse en temperatuurgevoelige producten
Het iLogistics Center werd in 2019 geopend op het Logicor Park bij de luchthaven in Praag en werd ontworpen voor het opslaan van voedsel en versproducten, waaronder temperatuurgevoelige producten afkomstig uit de biologische landbouw, zoals melk, vlees, bakkerijproducten, dranken, groenten en fruit. 

De certificering, die werd geaccepteerd door het inspectieorgaan ABCERT, garandeert dat het magazijn voldoet aan de eisen voor bewaring en verwerking van bioproducten volgens Artikel 29 (10 van EU-verordening (EC) No. 834/2007, ook wel de EU Organic Regulation genoemd. In deze verordening zijn alle richtlijnen voor de productie en etikettering van biologische land- en tuinbouwproducten en levensmiddelen omschreven. 

 

Bron: Logistra.de

Voor meer informatie:
cargo-partner CR s.r.o.
P.O.Box 20, Aviatická 12/1048
160 08 Praha 6-Ruzyne, Czech Republic
Tel.: +420 2 2011-6500
Fax: +420 2 2011-3543
Email: czprg@cargo-partner.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven