Internationaal bezoek bij Stadsboerderij Almere

Op 20 februari meldden zich 20 internationale jongeren bij de Stadsboerderij in Almere. Daar werd de derde editie van de Flevo Campus Think Tank georganiseerd.

De jongeren, die waren afgereisd uit onder meer Spanje, Hongarije en Singapore, gaan de komende maanden aan de slag met het bedenken van nieuwe circulaire oplossingen om landelijke en stedelijke gebieden in het voedselsysteem met elkaar te verbinden. Daarvoor kwamen ze eerst hun kennis over de stedelijke voedselvoorziening, de theorie achter de voedseltransitie en de al bestaande verbindingen tussen consumenten in de stad en voedselproducenten in de omgeving bekijken. De setting voor dit onderzoek: Almere, Flevoland.

Diversiteit in Almere
Na een uitgebreide introductiesessie kregen ze een 'crashcourse food transition' aangeboden door Joris Lohman. Tineke van den Berg, boer bij de biodynamische Stadsboerderij Almere gaf een rondleiding en vertelde de deelnemers alles over het 'stadsboerderij-zijn'. In de eerste aflevering van Flevo Campus Farms vertelde zij al over haar bedrijf.

Klik hier om meer te lezen over dit project.

Bron: Flevocampus


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven