postzegelvel met wortelen, PostNL

Deze wortelen smaken naar postzegel

Oranje wortelen horen bij Nederland. Daarom staan ze afgebeeld op het nieuwste postzegelvel uit de serie Typisch Nederlands die PostNL vandaag uitbrengt.

Aparte aspecten
Wat voor Nederlanders heel gewoon is, vinden buitenlanders vaak heel bijzonder. Die aparte aspecten van onze samenleving figureren in de serie Typisch Nederlands, waarvan vandaag het tweede postzegelvel is uitgebracht. Typisch Nederlands is de opvolger van Mooi Nederland, een serie die 15 jaar lang is verschenen.

Willem van Oranje 
De populariteit van wortelen in Nederland heeft vooral te maken met de kleur. Toch zijn wortelen lange tijd niet oranje geweest, maar wit, geel, rood en zelfs paars. In de zestiende eeuw begonnen boeren in de lage landen opzettelijk oranje wortelen te kweken. Volgens de overlevering was dat om Willem van Oranje tijdens de Opstand tegen Spanje te steunen.

Hartje
Het ontwerp van Typisch Nederlands - wortelen is van de hand van grafisch ontwerper Edwin van Praet van Total Design uit Amsterdam. De foto’s zijn gemaakt door Scrambled Media, ook uit Amsterdam. Tijdens de fotosessie zijn verschillende formaten en soorten wortelen getest. De middelgrote exemplaren bleken het beste te werken. Ontwerper Van Praet: “We hebben ze dicht tegen elkaar aangelegd, zodat je er een hartje in kunt herkennen. Met nog een beetje groen eraan, want dat is zo’n mooie combinatie met oranje.”

Verkrijgbaarheid
Het postzegelvel Typisch Nederlands - wortelen telt 6 gelijke postzegels met de waarde aanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 24 februari 2020 verkrijgbaar bij het postkantoor in de Bruna-winkels en via de website. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.