Biodynamische boer verkiest gevoel boven digitalisering

Wie gisteravond naar het programma Nieuw Licht keek, zag dat biologisch-dynamisch teler Gerrit Groot zijn opwachting maakte in een uitzending over de digitale kloof. Hij is een van de digibeten die vertellen hoe het leven is zonder internet en digitalisering. 

Gerrit is altijd buiten en is bang dat de landbouw door digitalisering verandert. "Een boer zit straks achter de computer die alles regelt. Zonder dat er iemand op de trekker zit, kunnen ze over het land rijden. Dat worden groentes zonder levenskracht erin, het heeft totaal niets met gezondheid te maken volgens mij." 

De biodynamische boer zegt graag de dingen op gevoel te doen. In plaats van online op te zoeken wat voor weer het wordt, kijkt hij naar de lucht. "Je kunt precies zien waar de buien vallen. Dat er regen komt kun je soms ruiken." Voor zijn marktkraam in Purmerend moest hij wel een pinapparaat aanschaffen. "Net als ik op het land dingen op gevoel doe, deed ik geldzaken ook op gevoel. Vroeger wist je op het einde van de dag wat je gedraaid had. Dat voelde je meteen." 

Klik hier om de uitzending terug te kijken.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven