ERF-1 brengt nieuwe Kampereilander Kaas ‘op de markt’

ERF-1 presenteerde afgelopen zaterdag met de nieuwe Kampereilander Kaas een nieuw streekproduct van het Kampereiland. Deze kaas wordt gemaakt van melk van ERF-32 op het Kampereiland waar Klaas-Jan Bruins de koeien melkt. Op ERF-1 wordt er vervolgens kaas van gemaakt en wordt de kaas geaffineerd. 

Foto: Dieke Schrijver

Zaterdag werden de eerste kazen overhandigd aan Marcel’s Kaaskraam op de zaterdagmarkt in Kampen. De kaas is verkrijgbaar bij Kaaswinkel ‘t Vuistje, de Zuivelhoeve Kampen, Edventure en Kalter Aardbeien. Ook in Zwolle is de kaas verkrijgbaar bij Gooodyfooods. Ondernemers krijgen hiermee een eerlijk, smaakvol kwaliteitsproduct in het assortiment. Irene Prinsen-Bruins: "Het ontzettend waardevol dat deze ondernemers een streekproduct als deze de kans geven om te ontwikkelen."

Erfgoed der vaderen
De Kampereilander Kaas is naast de Kamper Terp Kaas, Hanze Kogge kaas en de dagverse zuivel de nieuwste aanwinst in het assortiment van de familie Bruins. Kampereilander is een traditionele gecoate Goudse kaas. Met melk van en gemaakt op het Kampereiland en dus bekleed met het wapen van Kampereiland, een bijzonder gebied met veel historie. In 1363 geschonken door de bisschop van Utrecht aan Gemeente Kampen. Een delta die gevormd is door rivier en zeeklei en de eeuwenlange strijd met het water. Een waardevol gebied gevormd door de boeren. Door aanwas en inpoldering van de Zuiderzee werd het areaal uitgebreid en zijn de meer dan 100 boerenbedrijven op terpen een bijzondere en belangrijke pijler in het landschap. Kampereiland, ‘het erfgoed der vaderen’ en parel in Nationaal Landschap IJsseldelta.

Irene: "Vroeger stond het Kampereiland bekend om hooi en vooral ook boter. Voedselproductie raakt aan veel thema’s: natuur, stikstof, gezondheid, klimaat, dierenwelzijn. We zijn erg blij te zien dat steeds meer mensen op zoek zijn naar de herkomst van hun voedsel en er over na gaan denken welke gezamenlijk verantwoordelijkheid we hier hebben."

Op ERF-32, nabij Kampen, boert de familie Bruins met hart voor de natuur en de omgeving. Op ERF-1 bereiden ze zuivel en kaas met melk van eigen koeien. Vanaf maart tot in november staan de deuren van de stal wijd open en krijgen de koeien en het jongvee volop weidegang. Producten zijn op ERF-1 verkrijgbaar tijdens openingstijden of via de verkooppunten.

Voor meer informatie:
Erf-1 VOF
Mandjeswaardweg 6
8267 AW Kampen
038-4580392
06-19818801
www.erf1.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven