Simonato:

"Alle kruiden jaarrond"

Aan de voet van de Euganische heuvels in de Italiaanse stad Due Carrare worden alweer twintig jaar biologische kruiden geteeld. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in de eerste helft van 1900 en draagt nog altijd de naam van de familie Simonatos, die het bedrijf startten. De omschakeling naar biologische landbouw startte in 1997 en in 2000 kreeg het Simonato het BIO-certificaat dat hun klanten garandeert dat er geen chemische gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt in welke teeltfase dan ook.

Rosanna Bertoldin en Carlo Simonato tijdens de Fruit Logistica in Berlijn.

De kruiden die er geteeld worden zijn onder meer basilicum, salie, rozemarijn, munt, peterselie, bieslook, chilipeper, dragon, dille, citroenmelisse, kervel, waterkers, oregano, lavendel, koriander, marjolein en tijm. "Dankzij een georganiseerde productieplanning zijn we in staat om alle kruiden het hele jaar door te kweken volgens het strenge biologische register: elke teeltfase wordt gecontroleerd door middel van onafhankelijke en gecertificeerde laboratoriumtests die zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig product", aldus de kruidenteler.

De kwekerij bevat 40.000 m2 aan kassen voor de teelt van aromatische potkruiden. Elke kas is voorzien van een vloer- en plafondverwarmingssysteem, samen met een eb-en-vloedirrigatiesysteem om het water zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Behalve de potkruiden heeft het bedrijf in de loop der jaren ook seizoensgebonden producten ontwikkeld, bijvoorbeeld Lente- en Zomermoestuingroenten, zoals peper, aubergine, courgette, tomaat, meloen, watermeloen of kerststerren tijdens de kerstperiode. 

Nieuw verpakkingen
In 2018 werd Bio Kepos 3 aan het assortiment toegevoegd. Dit is de nieuwe milieuvriendelijke verpakking die speciaal is ontworpen voor de biologische aromatische kruiden. De verpakking bevat een pot met een diameter van 10 centimeter,  samengesteld uit plantaardige vezels die na het verplanten en gebruik in bij huishoudelijk of industrieel afval kunnen worden gegooid, een zak die is gemaakt van een materiaal dat volledig biologisch afbreekbaar is onder industriële omstandigheden en die moet worden weggegooid in de openbare containers voor organisch afval en een informatieblad dat is gemaakt van voedselveilig gecertificeerd papier dat na gebruik kan worden weggegooid in de papierbak.

De laatste verpakking die werd toegevoegd is de Bio&PaperPack: een verpakkingslijn van gerecycled karton. Het is gemaakt met een  gerecyclede, voedselveilige kartonnen pot-standaard en een waterbestendige papieren zak die de kruiden kan beschermen zonder gebruik te maken van een plastic pot. 

Voor meer informatie:
Simonato
+ 39 049 9125935
info@simonato.com
www.simonato.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven