OrganicXseeds

Biologische zaaddatabase nu ook beschikbaar in Denemarken

Om de beschikbaarheid van biologisch zaaigoed inzichtelijker te maken, is de invoering van een elektronische databank verplicht voor alle EU-lidstaten. Het in de databank gepubliceerde aanbod van biologisch zaaigoed vormt de rechtsgrondslag voor het toestaan van afwijkingen voor het gebruik van onbehandeld, conventioneel geproduceerd zaaigoed door de betrokken controleorganen en -autoriteiten.

OrganicXseeds is vanaf januari 2020 de officiële beschikbaarheidsdatabank voor biologische zaden in Denemarken op basis van een contract dat gesloten is met het Deense landbouwagentschap. Als gevolg daarvan kunnen zaadleveranciers nu ook hun zaden in Denemarken aanbieden en kunnen telers in Denemarken de zaadaanbiedingen bekijken en zo nodig afwijkingen aanvragen.

Denemarken had eerder een eigen database, maar is nu overgestapt op OrganicXseeds. In totaal wordt dus in acht Europese landen biologisch zaad gebruikt, naast Denemarken ook in Duitsland, Zwitserland, België, Zweden, Luxemburg, het VK en Ierland. De Deense site is te vinden op: www.organicxseeds.dk

Voor meer informatie:
FiBL
www.fibl.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.