Binnenkort meer biologische wijn in statiegeldflessen?

Biologische wijnimporteur Peter Riegel verwacht in tijden van klimaatverandering een grotere vraag naar wijn in retourflessen. In elk geval zei de Duitse importeur dat er bij zijn stand op de BIOFACH grote belangstelling was voor herbruikbare flessen.

De tafel in het midden van zijn stand, waar Riegel zijn eigen merken presenteerde, bleek tijdens de beurs een sterke magneet. Een veelgevraagd en veelbesproken onderwerp was biologische wijnen in herbruikbare literflessen.

"Terwijl herbruikbare biologische wijnflessen altijd al een rol hebben gespeeld, zij het niet noodzakelijkerwijs de belangrijkste in de handel in biologische levensmiddelen, wordt dit onderwerp in tijden van klimaatverandering nu ook steeds interessanter voor andere kanalen", schrijft de importeur in zijn beursherziening. Riegel houdt het onderwerp al tientallen jaren in de gaten en heeft daarom veel ervaring met statiegeldsystemen in de wijnhandel.

Maar het hoeft niet per se de literfles te zijn: Zoals Riegel schrijft, richten de retailers zich op een groter effect met kleine flessen (0,375 liter) van Riegel's eigen merk Landpartie (rode, witte, roséwijn). De wijnen worden ook aangeboden in de barwinkel en kosten 3,50 euro per fles (RRP).

Voor meer informatie: www.riegel.nl

Bron: Bio-markt.info

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven