Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse telers starten bio-assortiment aardbei, kiwi en steenfruit

"Ons biologische assortiment is gelanceerd op de Fruit Logistica 2020 en de feedback was goed. Tot nu toe omvat het aardbeien, kiwi's en steenfruit. De handel in de biologische aardbeien begint over enkele dagen met de speciaal ontworpen kartonnen verpakking," zegt Antonio Giaccio van Giaccio Frutta.

"We hebben het biologische assortiment ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vraag van de consument naar gezonde producten die ook duurzaam zijn vanuit milieu-, sociaal en economisch oogpunt. We hebben een deel van ons land bestemd voor biologische gewassen en in 2021 zullen we volledig operationeel zijn met alle producten."

"We verwerken momenteel appelen en aardbeien. De campagne van melannurca campana IGP was uitzonderlijk met een toenemende vraag uit zowel Italië als Noord-Europa en een stijging van 40% van de prijzen. Het was een verademing voor de telers na de tegenvallende steenfruitcampagne." 

"De aardbeiencampagne is vroeg begonnen vanwege de hogere temperaturen en het lenteachtige weer. De prijzen zijn binnen de norm, hoewel de vraag rond Valentijnsdag zijn hoogtepunt bereikte, wat tot hogere prijzen leidde. Onze belangrijkste aardbeienvariëteiten zijn Melissa en Sabrina, hoewel we het nieuwe ras Partenope aan het testen zijn met enkele telers."

"Ten slotte, hoewel het nog te vroeg is om een voorspelling te doen, ziet de steenfruitcampagne van dit jaar er beter uit door de lagere hoeveelheden, wat zou moeten leiden tot hogere prijzen en lagere kosten. De bloei is 15 dagen te vroeg, dus we vrezen een temperatuurdaling."

Voor meer informatie: 
OP Giaccio Frutta soc. coop. agricola
Località Fontana
881041 Vitulazio (CE)
Italië
+39 (0)823 990686
giacciofrutta@libero.it
www.giacciofrutta.it

Publicatiedatum: