Goede volumes Argentijnse bio-peren

Voor Awe Sum Organics (Santa Cruz, Californië) ging vorige week het perenseizoen van start met de komst van hun eerste Argentijnse biologische Bartletts van dit jaar. "Onze biologische peren worden geteeld in de Rio Negro Vallei van Argentinië, die bekend staat om de teelt van enkele van de mooiste en best smakende peren ter wereld. De regio heeft van nature een uniek en perfect klimaat en een ideale bodem voor de perenteelt", aldus David Posner, directeur van Awe Sum Organics.

PAI teelt al meer dan 20 jaar biologisch peren in Argentinië en levert Awe Sum Organics al hun biologische peren. Naast de biologische certificering wordt een aanzienlijk percentage van hun fruit geteeld met behulp van biologisch-dynamische methoden. De biologische perenteelt van PAI is bovendien Fair Trade gecertificeerd en voldoet aan de strenge normen van Fair Trade USA. Dit betekent dat de werknemers in de boomgaarden en pakhuizen verzekerd zijn van een eerlijk loon en veilige werkomstandigheden, terwijl hun lokale gemeenschappen profiteren van de verkoop van PAI's Fair Trade-gecertificeerde peren.


Het team van PAI

"De groeiomstandigheden zijn dit seizoen uitstekend geweest met bijna perfecte temperaturen voor onze peren. Hagel is gebruikelijk in de regio en dit seizoen hadden we geluk, want er was minder dan normaal." Awe Sum Organics verwacht goede volumes en elke variëteit is op schema voor verpakking en verzending.

De oogst van de Barletts loopt door tot medio april, de Red Bartletts komen daar begin maart bij en lopen door tot eind april. Abate Fetel komt in maart aan en loopt door tot eind mei. D'Anjou begint ook half maart tot in juli. Awe Sum's Autumn Bartletts zijn er vanaf half april tot half juli, waarbij Bosc van half april tot half juni binnenkomt.

Voor meer informatie:
David Posner
Awe Sum Organics
+1.831.462.2244
sales@awesumorganics.com
www.awesumorganics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.