Samenwerking Bio Obst Münch en Obsthof zum Felde

Nieuw pakstation voor bio-fruit in het Duitse Alte land

De al lang op de markt bekende bio-pioniers Bio Obst Münch GmbH & Co. KG en Obsthof zum Felde KG hebben samen een nieuw  verpakkings- en logistiekcentrum in Hamburg-Neuenfelde opgericht voor bio-fruit. Beide distributeurs horen tot de grootste bio-fruithandelaren uit het Duitse Alte Land en hebben nu hun hoofdvestiging naar Hamburg verplaatst

Vanaf nu is het nieuw opgerichte Bio Obst Hamburg GmbH & Co. KG de betrouwbare dienstverlener voor beide distributiefirma's om hoogwaardig bio-fruit in alle varianten voor de handel ter beschikking te stellen. Tot nu toe hebben de twee firma's in hun reeds bestaande vestigingen het fruit verpakt en verhandeld. Voortaan wordt de gehele verpakkingsdienstverlening centraal bij Bio Obst Hamburg in Neuenfelde gebundeld. De totale capaciteit bedraagt 20.000 ton per jaar. 

"De consumenten willen meer bio-producten. Steeds meer fruittelers stappen over op biologische teelt. Op meer dan 15% van het appelareaal in het Alte Land wordt nu al volgens biologische richtlijnen geteeld. De markt groeit continu. Het hoogwaardig geteelde bio-fruit moet in de beste toestand de consumenten bereiken. Het nieuwe centrum biedt daarvoor de optimale omstandigheden", zegt Marie Münch, directeur van Bio Obst Münch GmbH & Co. KG. 

Fruit wordt bij het verpakken ontzien
Een voormalige fruitlogistiekvestiging is in slechts één jaar tijd omvangrijk gemoderniseerd en omgebouwd. Het grootste, modernste verpakkingsstation voor puur biologisch fruit is ten noorden van de Alpen ontstaan. Zes hoogmoderne verpakkingslijnen maken het mogelijk om producten zo te verpakken dat het fruit wordt ontzien. "Een snelle en efficiënte levering aan de klanten in alle gewenste verpakkingen is gegarandeerd. Daarbij wordt er grote waarde gehecht aan de uitbreiding van milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen. Een combinatie uit de modernste techniek en software garandeert een volledige traceerbaarheid en optimale realisatie van de klantenwensen", aldus Marie.

Met behulp van de economische autoriteit van de stad Hamburg was een snelle realisatie van het project mogelijk. "Ook de fruittelers die in het kader van het Excellence-programma van de senaat van Hamburg overgestapt zijn op biologische teelt weten dat hun fruit nu in goede handen is.  Hamburg, het Alte Land en de betrokken firma's zijn nu optimaal opgesteld om aan de toekomstige eisen tegemoet te komen", luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
Bio Obst Münch GmbH & Co. KG
Domänenweg 10
21129 Hamburg
Tel.: 040-226 317 630
Fax: 040-226 317 649
info@bioobstmuench.de 
www.bioobstmuench.de 
www.obsthof-zum-felde.de/  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven