Nieuwe samenwerking met app 'Too good to go'

Alnatura zet zich in tegen voedselverspilling

Na een succesvolle test in Berlijn breidt de Duitse bio-retailer Alnatura haar samenwerking met 'Too Good To Go' uit naar heel Duitsland: met behulp van deze app kunnen producten die bijna weg moeten worden gegooid nog op het laatste moment afnemers vinden. Overgebleven bio-groenten en bio-fruit, of bakkerijartikelen die de volgende dag niet meer verkoopbaar zijn en niet naar organisaties zoals de voedselbank gaan, worden in de 'Too Good To Go-app' aangeboden. Geïnteresseerde klanten kunnen deze bio-levensmiddelen in een samengesteld pakket tegen een gereduceerde prijs via de app kopen en in het Alnatura-filiaal ophalen.

Verantwoordelijke omgang met levensmiddelen
Een verantwoordelijke omgang met bronnen en daarmee ook met levensmiddelen is voor Alnatura vanzelfsprekend. Daarom maakt Alnatura al sinds lange tijd gebruik van veelvuldige, op elkaar afgestemde maatregelen om levensmiddelverspilling te voorkomen. Daartoe tellen een doordacht en beproefd bevoorradingssysteem dat het mogelijk maakt om zeer nauwkeurig de benodigde producthoeveelheden te bestellen, evenals afprijzingen vlak voor het einde van de minimale houdbaarheidsdatum.

Daarnaast werken veel Alnatura-filialen al lang met de lokale voedselbanken en andere organisaties van algemeen nut samen, waaraan niet meer verkoopbare levensmiddelen worden gegeven. Daarmee moeten in eerste instantie hulpbehoevenden geholpen worden. Ook met de organisatie 'Foodsharing' bestaan coöperaties om levensmiddelverspilling te vermijden.

Alexander Hüge, verantwoordelijke op het gebied van distributie bij Alnatura, over de nieuwe samenwerking: "We zijn blij dat we door de samenwerking met 'Too Good To Go' ons brede engagement in de strijd tegen levensmiddelverspilling zinvol uit kunnen breiden.“

Laure Berment, Duitsland manager van Too Good To Go, is eveneens zeer blij met de nieuwe landelijke samenwerking met Alnatura: "Zo kunnen we samen nog meer mensen de mogelijkheid bieden om een actieve bijdrage aan de reductie van levensmiddelverspilling te leveren - de klanten krijgen lekker eten en gelijktijdig wordt het milieu ontzien."

Levensmiddelverspilling in Duitsland
In Duitsland gooit men in totaal 12 miljoen ton levensmiddelen par jaar weg. Daarbij ontstaat 18 procent van het afval in de verwerking, 14 procent van het afval in de buitenshuisverzorging, 12 procent in de landbouw en 4 procent in de retail. 52 procent van het levensmiddelafval komt vanuit de privéhuishoudens. Dat is bijna 75 kilogram per hoofd van de bevolking. (Bron: Johann Heinrich von Thünen-Institut, Thünen Report 71)

Bron: Alnatura


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven