Benjamin Vincent, Blue Whale:

“Onze kartonnen trays voor 4 stukken biologisch fruit zijn vanaf begin maart verkrijgbaar”

Blue Whale heeft op de Fruit Logistica beurs van 2020 een ‘Elément Terre Bio’-tray gepresenteerd die voor 99,6% uit karton bestaat en bedoeld is voor 4 stukken fruit. “We zijn iets vóór het begin van het seizoen (in september) begonnen met de ontwikkeling van de tray. Na een paar maanden aan het ontwerp van de tray te hebben gewerkt, besloten we deze aan onze klanten te presenteren en op Fruit Logistica beurs te lanceren,” legt biologisch productmanager bij Blue Whale Benjamin Vincent uit.

“Op dit moment is ongeveer een derde van de omzet van ons Elément Terre Bio-assortiment voorverpakt in trays en in zakken. We zijn al bijna twee jaar bezig met het vervangen van plastic zakken door compostzakken voor thuisgebruik. Ons langetermijndoel is om al onze vershoudfolie- en flowpack-trays te vervangen door kartonnen trays.” 

De tray voor 4 stukken fruit is volledig recyclebaar en volledig gemaakt van karton. De strook om de tray is gemaakt van 96% karton. “De hoeveelheid plastic vertegenwoordigt slechts een piepklein gedeelte van de verpakking, namelijk 0,4%. Wel werken we eraan om de verpakking 100% plasticvrij te maken zonder daarbij iets aan de stevigheid van de verpakking te veranderen. We willen uiteindelijk een 100% kartonnen tray zien te creëren met daaromheen een 100 % kartonnen strook. Bovendien komen onze fabrikanten, zowel die voor de tray als die voor de strook, allemaal uit Frankrijk,” legt Benjamin uit.

Momenteel is het late ras Dalinette, waarvan het seizoen in juni eindigt, de eerste biologische appel uit het ‘Elément Terre Bio’-assortiment die in deze nieuwe kartonnen verpakking wordt aangeboden. “Binnenkort krijgen we binnenkort ook trays voor 6 stukken fruit en er komt er ook een voor 8 stukken fruit. De eerste producten zijn afgelopen dinsdag ontwikkeld. Een aantal winkels heeft al enige belangstelling getoond voor de trays voor 4 stukken fruit. We bevinden ons nog in een lanceringsfase, maar de trays zullen over een paar weken in de winkels liggen.”

In eerste instantie zal Blue Whale het nieuwe product op de Franse en Belgische markt aanbieden. “Hoewel dit extra kosten met zich meebrengt en sommige klanten nog aan het begin van hun overgangsfase naar milieuvriendelijker werken staan, helpen de nieuwe voorschriften ons en hen wel de goede kant op,” legt Benjamin uit. "En wat ons betreft proberen we zo responsief mogelijk te zijn en iets consistents aan te bieden voor ons 'Elément Terre Bio'-assortiment,” besluit Benjamin.
 
Voor meer informatie:
Benjamin Vincent
Blue Whale
Telefoonnummer: +33 6 86 57 28 26
benjamin@blue-whale.com 
www.blue-whale.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven