'Monograno Felicetti' nu bij online groothandel Amanvida

Biologische pasta uit enkele één graansoort

Het begon in 1908, in het noordoosten van Italië in Predazzo, omgeven door het prachtige Dolomietengebergte op 1000 meter hoogte. De kleine werkplaats van grootvader Valentino groeide uit tot een bloeiend bedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn heerlijke biologische pasta's. Sinds 2004 produceren zij een exclusieve lijn van bio-pasta's onder de naam Monograno Felicett gemaakt van monovariëteiten. 

"Dit zijn de antieke graansoorten Matt, Farro en Il Cappelli, afkomstig van één enkele oorsprong, met uitgesproken, rijke smaken en intense aroma's. De pasta's in alle mogelijke vormen bestaan uit slechts drie ingrediënten: graan, bronwater en zuivere berglucht", vertelt Aaltje Van der Zee namens online groothandel Amanvida.

Waarom Monograno Felicetti: bio-pasta?

  • Echte Italiaanse pasta van superieure kwaliteit
  • Van antieke monograansoorten Matt, Farro en Il Capelli
  • Uitgesproken, rijke smaken en intense aroma's
  • Slechts drie ingrediënten: graan, bronwater en zuivere berglucht
  • Biologisch en 100% vegan

Monograno Felicetti: biologische pasta's van één monograan
"Monograan betekent één enkele graansoort, één enkele molen die het tot meel maalt, één enkel doel: het streven naar topkwaliteit pasta die heerlijk is. Met een minimale verwerking en behoud van de kenmerkende natuurlijke kwaliteiten. Matt, Farro en Il Cappelli zijn de superieure tarwesoorten als verschillende tinten op een breed palet van zintuiglijke ervaringen."

Matt, Farro en Il Capelli: 

  • Matt: een speciaal enkelvoudig ras van 100% durumtarwe, dat groeit in Apulië. "Een stevige, rijke variëteit die - eenmaal gekookt - verrukkelijk geurt met hinten van vers gebakken brood, boerenverse boter en bamboe en delicate aroma's van gedroogde kokosnoot en vers deeg."
  • Farro: Een oude graansoort die groeit in Umbrië, een regio in Italië die al sinds de Romeinse tijd bekend staat om zijn Farro.
    "Ook de Kelten, Egyptenaren en Etrusken kenden Farro al, dat drie keer zoveel vezels bevat dan conventionele pasta. Tijdens het koken ontstaat de delicate geur van geroosterde hazelnoten, met aroma's van vers gebakken brood, geroosterde pinda's en zoete rode dadels."
  • Il Cappelli: gemaakt van een zeldzame soort durumtarwe die begin 1900 werd herontdekt door de Italiaanse wetenschapper Nazareno Strampell en nu verbouwd wordt tussen Apulië en Basilicata. "Rauw lijkt de geur op jute en zoethout. Gekookt, geeft het aroma's vrij van verse boerderijmelk, aardappelpuree en geroosterde kastanjes."

Il Cappelli, Matt en Farro. 

Ontdek de verschillende soorten en recepten.

Door een B2B-account aan te maken kunnen geïnteresseerden via Amanvida meteen gebruik maken van de maandelijkse promoties en wederverkoop kortingen.

Voor meer informatie: aaltje@amanvida.eu en Amanvida Zakelijk  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven