SPI kiest voor Kolibri Logistiek als internationaal distributiecenter

"Blij dat we onze duurzame verpakkingsoplossingen kunnen aanbieden"

Sustainable Packaging Industries ontwerpt en produceert voorgevormde pulpverpakking. Allison Reed, president van het Amerikaanse SPI: "Onze missie is het leveren van milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen die voldoen aan de esthetische, milieu- en prestatiedoelstellingen van onze klanten. De verpakking is dan ook gemaakt van gerecycled karton en op zijn beurt óók weer 100% recyclebaar."

Wat is gegoten pulp?
Verpakking van voorgevormde pulp wordt gemaakt van verschillende vezelmaterialen, zoals gerecycled papier, karton of andere natuurlijke vezels (suikerriet, bamboe, tarwestro). De grondstoffen bepalen mede de kleur, de oppervlaktestructuur en de sterkte van de verpakking.

De gevormde pulpverpakkingen worden naar wens voorgevormd. In tegenstelling tot kartonnen dozen begint het dus niet als een plat vel. In plaats daarvan is het ontworpen met ronde hoeken en complexe driedimensionale vormen. Eierdozen zijn een goed voorbeeld.

In de afgelopen jaren is de productietechnologie verbeterd, zodat de eindproducten een gladder oppervlak hebben en een meer verfijnde 'look and feel'. Door het verbeterde uiterlijk worden de pulpverpakkingen nu gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, naast de traditionele beschermende verpakkingen (eindkappen, eierdozen).

Het groeiende belang van duurzaamheid heeft er ook toe bijgedragen dat de pulpverpakking een aantrekkelijke optie is geworden. Niet alleen kunnen ze worden gemaakt van gerecycled materiaal, maar ze kunnen ook gemakkelijk opnieuw worden gerecycled na hun nuttige levenscyclus. Als ze niet op de stortplaats of in de recyclinginstallatie terechtkomen, zijn de vezels in pulpverpakkingen biologisch afbreekbaar, in tegenstelling tot plastic en piepschuim (EPS)-verpakkingen.

GreenKraft clamshells
De GreenKraft clamshells van SPI zijn een kant-en-klare voorgevormde pulpverpakkingsoplossing. De clamshells zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen om een breed scala aan producten te ondersteunen. "We begrijpen dat Europese bedrijven op zoek zijn naar milieuvriendelijke, kunststofvrije verpakkingsoplossingen en we zijn blij dat we onze duurzame verpakkingsoplossingen kunnen aanbieden. Diverse vormen en maten van clamshell verpakkingen zijn mogelijk. Sustainable Packaging Industries is verheugd aan te kondigen dat we nu onze lijn GreenKraft clamshells versturen vanuit Kolibri Logistiek, ons nieuwe magazijn in Nederland. Met onze nieuwe Europese locatie kunnen we onze Europese klanten beter van dienst zijn met een snellere en goedkopere levering", besluit Allison Reed.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven