Arie van den Berg over protesterende boeren:

"Ik zie deze groep boeren nog heel erg naar het verleden hangen"

Gisteren toog weer een groot aantal boeren naar Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Anderzijds zijn er ook boeren die bewust thuis blijven. Arie van den Berg, een van de bestuursleden van Biohuis, is daar een van. In Nieuwsuur vertelt hij niet eens te zijn met de demonstraties van boeren in Den Haag. "Wil je iets bereiken in de brede politiek, zul je toch een andere toonhoogte moeten kiezen." Daarmee gaf Van den Berg een tegengeluid op Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force, die in Nieuwsuur aan tafel zat om uileg te geven wat de beweging wil bereiken.

In tegenstelling tot de protesterende boeren die van mening zijn dat de stikstofonderzoeken van het RIVM niet klopt, vertrouwt Van den Berg wel op die resultaten. "Dat er een uitstoot is, valt niet te ontkennen denk ik."  

Van den Berg runt in Schipluiden een biologische bedrijf met 100 koeien. "De manier waarop wij ons bedrijf al runnen is al heel erg richting toekomst, zoals er ook kringloopbedrijven zijn. Ik zie deze groep boeren nog heel erg naar het verleden hangen." 

Klik hier om de uitzending terug te kijken. Het item duurt van 15:27 tot 31:04. Arie van den Berg komt rond 20.57 aan het woord. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.