'Sherlock Mol' ontdekt betaalbare biologische Gruener veltliner

De Grüner Veltliner is de huisdruif van Oostenrijk als het om witte wijn gaat. Het is niet makkelijk een betaalbare biologische Grüner Veltliner te vinden, maar na enkele jaren zoeken is het Natrada toch gelukt. Deze Grüner Veltliner wordt gemaakt door een Oostenrijks familiebedrijf (opa, papa, drie zonen en twee dochters). "De wijn is heerlijk rijp en heeft een aanhoudende maar zachte zuurgraad. Perfect passend bij gerechten met varkensvlees, champignons en kip, evenals vegetarische maaltijden, curry en Aziatische gerechten met groenten", vertelt Ramon van Huffelen van Natrada B.V.

Ramon vervolgt: "Alleen de originele etiketten op de wijnflessen van de familie vonden we niet zo mooi. Dat heeft ons doen besluiten om voor deze prachtwijn een oude bekende uit de kast te halen en die te restylen. Het gaat om de Topo Verde, een zeer succesvol label voor biologische wijnen. We hebben het etiket laten restylen door een Spaanse topontwerper die gespecialiseerd is in het maken van wijnetiketten. Het resultaat vind ik geweldig! Topo Verde betekent in het Nederlands 'groene mol' en het idee was geboren dat waar de mol zijn snuit boven de grond uitsteekt, hij ook even een slokje in de wijnkelder neemt. Vindt de mol de prijs/kwaliteit van de wijn goed, dan stopt Natrada 'm in een fles. Gekscherend zeggen we wel eens dat we een nieuwe medewerker in dienst hebben: Sherlock Mol."

Het mooie van de Topo verde serie is dat de lijn in de toekomst uitgebouwd gaat worden met meerdere varianten. ‘De mol kan overal opduiken,’ aldus Ramon van Huffelen. ‘Oostenrijk, Duitsland, Spanje, mits bio en de prijs kwaliteit verhouding maar goed is. Het belangrijkste voor deze toekomstige serie is dat óf de druif óf het gebied interessant is. Eén van die twee komt dan ook voor op het etiket terug: het gebied of de druif. In het geval van de Topo Verde Grüner Veltliner is het dus de druif geworden die prominent op het etiket zichtbaar is.

De normale adviesverkoopprijs voor een fles van 750 ml is € 6,99 maar Natrada B.V. biedt de wijn nu zo aan dat deze verkocht kan worden voor € 5,99.

Voor meer informatie: informatie@natrada.nl of 055 5337799


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.