Momenteel telt Duitsland 1.700 Demeter-bedrijven

Demeter is in 2019 fors gegroeid

Tijdens Biofach in Neurenberg presenteerde Demeter goede cijfers.  In 2019 traden in totaal 96 telers tot de organisatie toe. Momenteel teelt Duitsland bijna 1.700 Demeter-bedrijven (+6%). Het areaal groeide met 8.000 hectare naar ongeveer 93.000 hectare (+9%). 

Vorig jaar werden er bij de organisatie bijna 800 nieuwe producten geregistreerd. Het aantal verwerkende bedrijven groeide van 16 naar 323. In de verwerkende sector groeide de omzet van Demeter met 27% ten opzichte van het jaar daarvoor en ook in de handel groeide de omzet met ruim 15%. 

Ter gelegenheid van Biofach maakte Alexander Gerber, directielid van Demeter, bekend dat alle verse groenten en fruit vanaf 2022 plasticvrij verpakt zullen zijn en dat er verdere richtlijnen voor de teelt en afzet worden ingevoerd. Zo hecht Demeter veel belang aan de vruchtbaarheid van de bodem. In de toekomst moeten teeltbedrijven vanaf 40 hectare ook ruwvoereters houden en over tien jaar geldt deze regel voor bedrijven vanaf 10 hectare. 

Minimum assortimentsgrootte 
Om te garanderen dat de Demeter-producten alleen worden verkocht in winkels die zich voldoende actief zijn binnen de biosector, is de minimumgrens verhoogd. Winkeliers moeten nu minimaal 1.200 bioproducten in hun assortiment hebben om Demeter-producten te mogen verkopen. De minimum assortimentsgrootte is nu alleen nog van toepassing wanneer een agrarische onderneming aan een winkelketen of groothandel levert. 

 

Bron: Top Agrar / Demeter


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven