Zussen sturen biologische wijn per post

Tholen - Misschien kwam het omdat men na Dry January weer zin had in een lekker wijntje, misschien was het Valentijnsdag die zorgde dat er een mooi aantal bestellingen werden geplaatst. Hoe het ook zij, Jij&Ik Wijn, de wijn-per-post van Daphne en Robin Verkroost, die per 22 januari verkrijgbaar is, beleefde een vliegende start.

Robin en Daphne Verkroost

Allebei hebben ze een achtergrond in marketing en communicatie. Ze werkten voor diverse bedrijven maar tot vorig jaar kwam het er nog niet van om zelf iets op te zetten. "Verzin maar iets origineels, dat is erg moeilijk", blikt Robin terug. "We kwamen met dit idee omdat we allebei van wijn houden en omdat we zien dat steeds meer mensen dingen laten thuis bezorgen. Een gemiddelde fles wijn past niet door de brievenbus, dus moesten we een nieuwe fles bedenken."

Nieuwe fles
Daarom werd de hulp van een ingenieur en een tekenaar ingeroepen. Robin: "We kozen voor gerecycled PET-materiaal in plaats van glas. Voor dat materiaal en ook voor de botteling bleek het nodig dat de fles rondingen had. De uiteindelijke fles heeft best wel wat weg van een reguliere fles, hij is alleen plat. Dat doet niets af aan de inhoud. Die is gewoon 750 milliliter."


De rode wijn is een Cuvée Marie Cornélie 2018 en de witte wijn een Johanniter 2016.

Biologische wijn
Het was de zussen al snel duidelijk dat de flessen gevuld moesten worden met een Nederlandse wijn. "Dat past het best bij het concept van Jij&Ik Wijn, omdat het voor de Nederlandse markt is ontwikkeld. De pakketjes hebben bijvoorbeeld precies de maat van de Nederlandse brievenbus", legt Robin uit. Het werden de Skal-gecertificeerde biologische rode en witte wijn van de Domeinhof te Dieren, wijngaard.  

Persoonlijke boodschap
Wie bij Jij&Ik Wijn een fles wijn bestelt, kan de fles voorzien van een etiket met een persoonlijke boodschap. "Voor Valentijn hadden we speciale etiketten ontworpen. We hebben heel veel leuke reacties ontvangen. Van mensen die bijvoorbeeld na een lange dag moe thuiskwamen en de fles op de mat ontdekten. Het is echt een cadeaupakketje."

Voor meer informatie: www.jijenikwijn.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven