Boeren planten bomen met klanten Hofweb

"Onze klanten investeren mee in voedselbossen"

Klanten van de biologische online supermarkt Hofweb investeren en
helpen mee met het planten van bomen bij biologische boeren.

In de komende weken gaat bij verschillende biologische boeren de schop in de grond. Om de biologische landbouw nog meer  toekomstbestendig te maken en biodiversiteit te stimuleren, gaan de boeren samen met klanten van Hofweb bomen planten.

Kerstcadeau
"Toen wij met Kerst voorstelden om onze klanten geen kerstcadeau te geven, maar het geld te investeren in het planten van bomen, was iedereen direct enthousiast. Zó enthousiast zelfs, dat mensen extra wilde doneren. Op die manier hebben we bijna 3500 euro opgehaald om bomen te planten," aldus Lambertus Zijlstra van biologische webwinkel Hofweb.

Grote Wiede
Een deel van het geld is gestort aan de Grote Wiede. Zij hebben enkele bomen gekocht om te planten op het nog te ontwikkelen landgoed tegenover de bestaande zorgboerderij. Op donderdag 20 februari om 15.00 uur gaan de bomen in de grond. Mensen kunnen zich melden om mee te helpen.

Bij bio-dynamische boerderij GAOS in Flevoland gaan moerbeien en lindes de grond in.

Klanten komen zelf helpen
In de komende weken zijn er op verschillende locaties in Nederland biologische boeren waar bomen geplant zullen worden. "Onze klanten eten door het jaar heen van de boeren waar nu de bomen de grond in gaan. Om die verbinding compleet te maken, nodigen wij alle klanten uit op de boerderij om te komen helpen. Laarzen aan en hup aan het werk. Letterlijk met de poten in de klei," aldus Zijlstra.

Toekomstbestendige, natuurlijke landbouw
De boeren en telers die samenwerken met Hofweb werken vanuit de kringloop-gedachte. Zij werken samen met de natuur en hebben oog voor een gezonde bodem. Hierin is het planten van bomen en voedselbossen een belangrijk onderdeel. 

Zo ook Boer Sil (28 jaar) uit Dwingeloo. Op zijn kleinschalige bio-tuinderij, waar hij het land veelal bewerkt met zijn twee trekpaarden, gaat hij enkele walnotenbomen planten. Bij de Fruittuin van West in Amsterdam wordt een voedselbos opgericht om deze relatief nieuwe
manier van voedselproductie te verkennen.

Bomen planten bij de bioboer: een gezinsuitje met louter positieve impact

Een eerlijke prijs, een transparant verhaal
Hofweb en haar klanten ondersteunen de biologische boeren financieel bij het aankopen van bomen. Maar ook structureel, met hun wekelijkse boodschappen van de boer. Zonder afzet kunnen boeren niet bestaan. Door groothandel en tussenpartijen uit de keten te halen, weet een boer waar zijn oogst blijft en krijgt hij een betere prijs. En weet de consument waar zijn eten vandaan komt.

Met een eerlijke prijs voor de boer, zodat duurzaam telen ook financieel loont, wordt een boer gestimuleerd om duurzamer te werken. En is het voor de consument een logische stap om deze producten te kiezen: producten met meerwaarde, een eerlijke prijs en een transparant verhaal.

Op www.hofweb.nl is te zien bij welke boeren je kan komen helpen met het planten van bomen en wanneer.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.