Ökohof Gemüsehandel GmbH:

"In de zomer zijn de smoothiemixen populair"

Bioproducten worden steeds populairder in Duitsland en zo wint ook diepvriesbaby- en kindervoeding in biokwaliteit – eigenlijk een niche binnen de niche – steeds meer aan betekenis. Ökohof Gemüsehandel GmbH is precies op dit gebied gespecialiseerd. Het bedrijf dat gevestigd is in het Duitse Lüneburg neemt de grondstoffen voor de biovoeding uit de gecontroleerde contractteelt af. Samen met de Poolse partner Bioberry was het bedrijf afgelopen week op de BioFach 2020 in Nürnberg vertegenwoordigd.

"We zijn al jaren op de beurs aanwezig. Biologische kwaliteitsbabyvoeding is een niche maar past eigenlijk perfect hier op deze bijeenkomst. Ook voor de retail is de BIOFACH een steeds belangrijker wordend ontmoetingspunt. Dat komt ons ten goede", legt Katrin Plagmann  aan de beursstand uit.

De Poolse partner Bioberry is producent van diepvriesfruit en fruitpuree voor de verwerkingsindustrie en heeft onlangs het eigen merk 2be BIO gelanceerd. Onder dit merk biedt het bedrijf enkelvoudige producten en mixen aan, bijvoorbeeld voor smoothies voor de handel. "In de zomer zien we een grotere populariteit van de smoothiemixen. Momenteel zijn de enkelvoudige producten de hardloper."


Klik hier voor de fotoreportage van de Duitse standhouders op de Biofach 2020.

De Nederlandse en Belgische standhouders staan in deze fotoreportage.

Producten met een (biologisch) keurmerk worden in de Duitse retail steeds belangrijker. Dat was wel de grootste ontwikkeling van de sector in het afgelopen jaar. Vanaf de kant van de bio-telers en -distributeurs stuitte dat echter niet alleen op positieve respons. "Het werkt zich definitief op de stemming uit", zegt Katrin. "De gevreesde rechtstreekse negatieve gevolgen zijn weliswaar uitgebleven, men maakt zich echter zorgen over de ontwikkelingen op de lange termijn."

Er is steeds meer interesse in het overstappen van conventionele naar biologische teelt. Telers zien daarin nieuwe verkoopkansen aangezien het steeds moeilijker wordt voor conventionele producten. "Velen vrezen daarom dat de markt in de komende jaren verzadigd raakt."

Voor meer informatie:
Katrin Plagmann
Ökohof Gemüsehandel GmbH
Uelzener Straße 73
21335 Lüneburg
Tel: +49 (0) 41 31 – 303 09 – 0
E-mail: info@oekohof-gmbh.de 
Website: www.oekohof-gmbh.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.