BVOR maakt kritische factsheet

Wat weten we eigenlijk écht van bokashi?

"Promotors van bokashi claimen tal van agronomische en milieukundige voordelen van het product. Daarbij zetten zij zich vaak af tegen bewezen technologieën als compostproductie." De Branchevereniging Organische Reststoffen BVOR is kritisch over het gebruik van bokashi. "Er bestaat weinig gedegen wetenschappelijk onderzoek naar het bokashi-fermentatieproces, de gebruikte hulpstoffen en de effecten van bokashi als bodemverbeteraar. Praktijkervaringen van producenten en gebruikers van bokashi zijn moeilijk samen te vatten in algemene conclusies.

Via een factsheet geeft de organisatie antwoord op een tiental veel gestelde vragen.

Voor meer informatie: www.bvor.nl 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven