Nitraatstikstof (NO3-N) is vanaf nu binnen handbereik voor Skal-bedrijven

Tholen - De biologische voedingsoplossing geproduceerd met de bioreactor van Van der Knaap is opgenomen op de Fibl-input list. Daarmee is de geproduceerde voedingsoplossing, rijk aan NO3 stikstof, binnen handbereik voor de biokwekers in Europa en uiteraard voor de Nederlandse skal-gecertificeerde bedrijven.


Karel de Bruijn (l) en Ron van der Knaap van Van der Knaap Group

Ron van der Knaap: ”Dit is een welkome aanvulling voor onze Nederlandse skal-gecertificeerde telers. Ook bij telers in de grond is NO3 stikstof de factor die de productie zal laten stijgen. Dat kan met onze bioreactor nu handen en voeten worden gegeven.” 

Na drie jaren testen brengt Van der Knaap Groep hun biologische voedingsoplossing binnenkort op de markt. Het biedt de telers productiehoeveelheden die nagenoeg gelijk zijn aan die van traditionele teeltmethodes. De biologische voeding wordt geproduceerd in een bioreactor en toegediend via druppelaars of andere irrigatiesystemen.

De kaarten zijn geschud
Eind vorig jaar werd er nog geschreven: “Van der Knaap is ervan overtuigd dat de biologische voeding ook gebruikt kan worden in de huidige bioteelten in de grond. Voordat dat kan gebeuren, moet het product nog worden goedgekeurd voor deze toepassing. Hiervoor is opname op de Fibl-inputlist nodig. “We werken hard aan deze opname op de Fibl-inputlist voor de voeding en we zijn daar bijna mee klaar,” zegt Ron.”

Nu zijn de kaarten geschud. Karel de Bruijn, R&D Van der Knaap Groep, is intensief bezig geweest met de ontwikkeling van deze bioreactor: ”We hebben deze telers iets heel moois te bieden.”

Voor meer informatie:
Van der Knaap
Karel de Bruijn
Ron van der Knaap
rd@vanderknaap.info 
www.vanderknaap.info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.