Prins Charles bezoekt biologisch legpluimveebedrijf in Gloucester

ZKH Prins Charles op 10 februari 2020 een bezoek gebracht aan een biologisch legpluimveebedrijf in Gloucestershire. Het bedrijf, dat in Arlingham gevestigd is, is eigendom van Andrew Martin en levert al 12 jaar biologische eieren aan het Duchy Organic-assortiment van Waitrose door middel van Stonegate, een leverancier van Waitrose. 

Waitrose Duchy Organic werd oorspronkelijk opgericht als Duchy Originals door de Prins van Wales om de biologische landbouw en voedselproductie te promoten en tegelijkertijd fondsen te genereren voor The Prince's Charitable Fund - dat elk jaar donaties ontvangt uit de verkoop van Waitrose Duchy Organic-producten.

Tijdens het bezoek ontmoette Prins Charles de eigenaar van de boerderij, Andrew Martin, en Andrew's vrouw Lucy en hun kinderen. 

Andrew zei: "Ik was zo trots en blij om de Prins van Wales ons bedrijf te laten zien en hem de zorg en aandacht te tonen die we besteden aan de productie van biologische eieren voor Waitrose Duchy." 

De eigenaren van het bedrijf hebben Prins Charles rondgeleid op hun boerderij, en hebben hem hun kippenhokken en velden laten zien. Daarnaast heeft hij ook de eierverzamelaars ontmoet.

Tijdens zijn bezoek heeft Prins Charles ook het eierverpakkingsbedrijf bezocht en gezien hoe de vrachtwagen de eieren naar het distributiecentrum van Stonegate vervoerden.

Rob Hues, Agrarisch manager bij Waitrose & Partners, liet weten: "De vraag naar biologische eieren blijft stijgen als gevolg van de toenemende interesse van het winkelend publiek in waar hun voedsel vandaan komt. Onze biologische eieren van Waitrose Duchy worden gelegd door onze exclusieve Britse Blacktail-kippen en deze worden gefokt volgens de biologische normen van de Soil Association, waarbij ze genieten van biologische voeding en genoeg tijd hebben om in de open lucht te scharrelen en te foerageren. Onze kippen zijn hier dol op."

Voordat hij het bezoek afsloot, dronk Prins Charles een kopje thee in de boerderij met Martin's familie en leden van de Waitrose & Partners en Stonegate-teams.

Bron: Gloucestershire Live


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven