Tachtig landbouwbedrijven stapten in het afgelopen jaar over op biologische teelt

Aantal bio-akkers in Mecklenburg-Vorpommern verder toegenomen

De biologische landbouw in Mecklenburg-Vorpommern is nog steeds op groeikoers. In het afgelopen jaar werd het biologisch landbouwareaal in de Duitse deelstaat met circa 10.000 hectare uitgebreid naar momenteel 170.000 hectare, deelde het ministerie van Landbouw in Schwerin mee. Dat komt overeen met een aandeel van 12,6 procent van het totale akkerareaal.

"Daarmee staat onze deelstaat na Saarland, Hessen, Baden-Württemberg en Brandenburg op plaats vijf van alle Duitse deelstaten", zei staatssecretaris Jürgen Buchwald met het oog op de opening van de beurs Biofach in Nürnberg. In het noordoosten van Duitsland zijn 80 landbouwbedrijven in het afgelopen jaar overgestapt op biologische teelt.

Op de Biofach presenteren zeven exposanten uit Mecklenburg-Vorpommern zich aan een gemeenschappelijke stand. De beurs geldt als 's werelds vooraanstaande beurs voor de bio-sector. Circa 3500 exposanten uit circa honderd landen worden er verwacht. Uit Mecklenburg-Vorpommern zijn volgens het ministerie onder andere Ludwigsluster Fleisch- und Wurstspezialitäten GmbH, Biosanica GmbH uit Süderholz, de telersorganisatie Mecklenburger Ernte GmbH, en de vereniging Biopark van de partij.

Meer informatie is te vinden op: www.eo-gmbh.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.