CartoPaper-verpakking is geschikt voor horizontale flowpackers en verticale bagsealers

'Verpakkingsconcept komt tegemoet aan eisen milieubewuste consument"

Met haar nieuwste verpakkingsoplossing neemt het in Willich gevestigde gespecialiseerde drukkersbedrijf Cartomat opnieuw het voortouw op het gebied van duurzaamheid. De nieuwe cartoPaper enkelvoudige verpakking is vervaardigd van 100% papier, direct van de rol, en is geschikt voor een breed scala aan verse producten, zoals aardappelen, uien, wortelen, appelen en noten. De innovatieve verpakkingsoplossing zal worden gepresenteerd tijdens de Fruit Logistica. 

Het nieuwste product uit de cartoPaper-productlijn is geschikt om gebruikt te worden op alle horizontale flowpackmachines en verticale vul- en sealmachines. "Een gedeeltelijk aangebracht sealmiddel, op waterbasis, garandeert een betrouwbare sealing van het papier zelfs op hoge cyclussnelheden," voegt Hans Grips eraan toe, die het product cartoPaper ontwikkelde.   


De cartomat-producten (portfolio aan rechter zijde) dienen ter vervanging van een groot aantal PE-verpakkingen door cartoPaper-zakken (horizontaal en verticaal).

Het FSC-papier wordt vervaardigd van 100% hernieuwbare grondstoffen en is dan ook volledig recycle- en composteerbaar. Het papier zorgt voor een optimale vochtopname maar is desondanks gegarandeerd scheurbestendig. De verpakking kan naar keuze van een cellulose net worden voorzien, zodat de verpakte versproducten op de verkooppunten goed zichtbaar zijn. Evenals het papier is ook het net volledig recyclebaar.  

Horizontale verpakkingen met kartonnen schalen bieden de mogelijkheid tot het produceren van recyclebare verpakkingen op alle flowpackmachines. De oplossing is verkrijgbaar in alle maten variërend van 500 gram tot 2,5 kilo. Het formaat en de perforaties of vensters kan individueel worden afgestemd.  

Biedt bescherming tegen licht en is ventilerend
Een bijkomend voordeel van deze nieuwe papieren verpakkingsoplossing is dat de verpakte producten beschermd zijn tegen licht waardoor er geen verkleuring optreedt. Tegelijkertijd, garandeert deze oplossing een optimale ventilatie dankzij de perforaties, die voorkomen dat de verpakte producten uitdrogen en die een lange houdbaarheid van de producten garanderen. 

Cartomat is de oplossing voor het probleem van Carry-Fresh-, Flow-Pack en PE tray-verpakkingen (links) dankzij de nieuwe cartoPaper-monoverpakking (rechts)

Het witte papier maakt het geschikt voor CI-bedrukking met inkt op waterbasis. Deze oplossing kan dus ook dienen als een uitstekend marketingmiddel op de verkooppunten aangezien het duurzame paper doelmatig kan worden bedrukt. Niet alleen de mogelijkheden van het bedrukken maar ook het verpakkingsconcept op zichzelf sluit aan bij de tijdsgeest. "Dit concept komt tegemoet aan het milieubewustzijn van de hedendaagse consument," legt Grips uit.   

Internationale uitbreiding
Het duurzame cartoPaper-verpakkingsconcept wint ook in de internationale sector steeds meer terrein. Zo wordt er samengewerkt met vertegenwoordigers van Ferme de la Motte (Frankrijk) en Van der Windt. "We hebben veel contact met machinefabrikanten zoals GKS en ILapak. Ook is er veel interesse in het aanpassen van de conventionele Carry-Fresh-machines voor cartoPaper," zegt Grips tot slot. 

Voor meer informatie:
cartomat Willich GmbH
Hans Grips
Tel. (+49) 02154-8188-11
cgrips@cartomat.de 
www.cartomat.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.