Inventarisatie Zuid Westelijke akkerbouwers:

Dubbel zoveel interesse in omschakeling biologische landbouw

Delphy merkt een toenemende belangstelling bij Zuidwestelijke akkerbouwers voor omschakeling naar Biologische Akkerbouw. Tijdens een laatst gehouden inventarisatie is de belangstelling om de omschakeling naar biologische landbouw te bespreken, verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

Deze toenemende belangstelling is met name ingegeven door de marktkansen die Biologische Akkerbouw biedt. Daarnaast is de steeds strenger worden regelgeving rondom gewasbescherming en bemesting in de gangbare akkerbouw mede oorzaak van deze toenemende belangstelling.

Kennisontwikkeling
Delphy investeert via diverse manieren in de kennisontwikkeling en kennisimplementatie van de biologische akkerbouw. Delphy is in 2019 gestart met een studieclub voor omschakelaars. Daarnaast worden er tijdens het komende seizoen gestart met een zgn. BioCafé. Tijdens het groeiseizoen op 2-wekelijkse basis uitwisselen van actualiteiten in de teelt.

Geïnteresseerden in de Biologische Akkerbouw kunnen contact opnemen met Anthon Bom, sr adviseur Biologische akkerbouw Delphy: 06 13 51 38 13 of via a.bom@delphy.nl.

Voor meer informatie: www.delphy.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.