Opening Dry Misting Experience in Verspillingsfabriek

"Dry Misting is de perfecte business case voor de supermarkt"

Tholen - Een onderzoek naar het tegengaan van voedselverspilling door Dry Misting had als bijvangst een perfecte business case voor de supermarkt. Dat overtuigde Albert Heijn en inmiddels is het Dry Misting systeem van Contronics al in meer dan 500 winkels geïnstalleerd. "Dry misting zorgt voor theater, een hogere omzet, gewichtsbehoud, minder derving, lagere arbeidskosten en minder plastic," zei Frank Bakker, directeur van Contronics dat het Dry Misting systeem ontwikkelde. Om het verhaal achter Dry Misting goed voor het voetlicht te brengen, is een Dry Misting Experience ruimte in de Verspillingsfabriek van Bob Hutten geopend.


Directeur Frank Bakker van Contronics opent de Dry Misting Experience in de Verspillingsfabriek

"Op dit moment eindigt bijna 50% van alle groenten en fruit op hun reis van grond tot mond in de prullenbak. Dat betekent dat prullenbakken op onze planeet beter te eten krijgen dan kinderen", zei Julia IJsselmuiden, Manager Sustainability van Contronics. "Ons bedrijf heeft één doel: het structureel verminderen van de afvalstroom van verse groenten en fruit. In de ‘Dry Misting Experience’ leer je hoe de techniek van Dry Misting helpt dit doel te verwezenlijken."

Samen tegen Voedselverspilling, veel belangstelling voor de eerste Dry Misting Experience 

Macht en kracht
In 1984 ontdekte Contronics een manier om groenten en fruit langer in leven te houden. Zoals ochtenddauw boven een akker de gewassen voedt, zorgt Contronics ervoor dat een deken van mist boven groenten en fruit blijft hanger na de oogst, in het transport, de opslag en de supermarkt. Groenten en fruit blijven zo veel langer vers én behouden hun topkwaliteit, bewijst wetenschappelijk onderzoek beschreven in het Fresh Demo Project. “Door de langere houdbaarheid kan er vors op derving bespaard worden. Afhankelijk van de soort groente of fruit 25 tot 30 procent, bananen tot wel 50 procent minder derving", zei Frank Bakker. Marktleider Albert Heijn is vorig jaar ingestapt. Bakker hoopt dat via "de macht en kracht van de supermarkt ook de rest van de keten overtuigd wordt om Dry Misting te gaan toepassen."


Rogier Klein Sprokkelhorst van Contronics met Eline Veninga, Manager Format Development Foodservice & AGF bij Albert Heijn in de mist

Samen Tegen Voedselverspilling
Contronics is onderdeel van de Nederlandse Nationale Strategie: ‘Samen Tegen Voedselverspilling’ waarin diverse Nederlandse bedrijven, organisaties, wetenschappers én consumenten samenwerken om in 2030 voedselverspilling te halveren door de gehele voedselketen heen van grond tot mond. ‘Samen Tegen Voedselverspilling’ heeft zijn hoofdzetel in de Verspillingsfabriek, waar van groenten die niet de schoonheidsprijs in ontvangst mochten nemen en daarmee sneller in de prullenbak belanden, alsnog een heerlijke soep wordt gemaakt. "Dit is dan ook de perfecte plek voor Contronics om de ‘Dry Misting Experience’ te openen, we zijn er trots op hier te zitten", aldus Frank Bakker.


Julia IJsselmuiden, Manager Sustainability bij Contronics


Een bijzondere tafel van Rabobank geschikt voor presentatie-lunches in de Verspillingsfabriek

Voor meer informatie

Contronics

Bezoek Dry Misting Experience
Julia IJsselmuiden
julia@contronics.nl

Sales
Rogier Klein Sprokkelhorst
rogier@contronics.nl 

Ambachtsweg 8
5492 NJ Sint-Oedenrode
T: +31(0)413-487000
www.contronics.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.