Vion brengt biologische lijn ‘Der Grüne Weg’ op de Duitse markt

Op BIOFACH lanceert Vion “Der Grüne Weg”. Onder die naam is vanaf dat moment biologisch rund- en varkensvlees in heel Duitsland te koop. Het merk is gebaseerd op Vions Nederlandse bio-merk De Groene Weg. In Duitsland is het marktaandeel van biologisch vlees vorig jaar met 13,8 procent gestegen tot 31.284 ton. Vion speelt op deze trend in en brengt haar biologische producten op de Duitse markt. 

Van het bio-rund komen ribeye, ossenhaas en rumpsteak, maar ook burgers en gehakt. Het Quinoa vleespannetje, geïntroduceerd tijdens Anuga 2019, komt nu ook als biologische variant beschikbaar in de smaken Bacon en Curry. En gepaneerde schnitzel, filet en de Minute steak, zowel naturel als gemarineerd zijn de biologische varkensvleesproducten die op de vakbeurs getoond zullen worden.

Groeiende vraag
Met 'Der Grüne Weg' reageert Vion op de almaar groeiende vraag naar biologisch vlees. In Duitsland groeit de vraag jaarlijks met meer dan 10%, terwijl in Scandinavië en Frankrijk het biologisch vleessegment in verhouding nog sneller groeit. Vion heeft veel ervaring in deze sector, met ‘De Groene Weg’ op de Nederlandse markt. "Op het gebied van varkensvlees onderscheiden wij ons van andere aanbieders door te werken vanuit een gesloten, vraaggestuurde keten. Dat zorgt voor niet alleen voor hoge kwaliteit, maar ook voor een steeds duurzamer productieproces."

Nieuwe verpakkingen
Op de gezamenlijke beursstand van Green Organics en De Groene Weg (hal 9, stand 372) presenteert Vion tevens een nieuw duurzaam verpakkingsconcept dat aansluit bij de biologische producten. "Deze verpakkingen bevatten 60 procent minder plastic dan anderen. Ook kunnen de verschillende materialen eenvoudig gescheiden worden, zodat die per soort gerecycled kunnen worden. Daarnaast is een steeds groter deel van de verpakkingen vervaardigd van gerecycled plastic."

"Alle overige producten van 'Der Grüne Weg' zijn voorzien van een milieuvriendelijke verpakking, grotendeels vervaardigd van karton. Zo zijn de steaks verpakt in vleesschalen die 80 procent minder plastic bevatten dan gewone en waarvan de hele verpakking recyclebaar is."

Voor meer informatie: www.vionfood.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.