Biolgische kinderthee zoekt duurzaam omzakje

De productie van Okae kinderthee gaat volgens initiatiefnemer Ilona Valster veel sneller dan verwacht. Toch is er iets dat haar niet helemaal zint. Het materiaal van het omzakje.

"Het omzakje van de thee dat nodig is voor versheid is helaas nog van plastic. Dat past totaal niet bij mijn concept", vindt ze. De thee is 100% biologisch is, de theezakjes zijn van PLA, maiszetmeel zijn en de doosjes passen in de brievenbus.

"De producent heeft vooralsnog helaas geen andere klanten die om een duurzamer materiaal vragen en dat betekent dat ik als kleine klant niet makkelijk aan het materiaal kan komen." Vandaar haar oproepje via social media. "Wie o wie kent een bedrijf waar ik ook een enkele rol of wellicht een proefrol eco / bio laminaat kan kopen? Alle tips zijn zeer welkom."

De kinderthee is er in vier smaken: Lemon Lagoon, Mangoes Tea Tub, Strawberry Spa en Apple Pie Pool.

Ilona richtte het merk op, geïnspireerd door haar opgroeiende dochter. "Ik ontdekte dat de meeste, voor kinderen bedoelde producten, te veel suiker bevatten", vertelde ze in een eerder gepubliceerd artikel. "Vanuit mijn achtergrond als product- en collectiemanager aan de ontwikkelingskant besloot ik om hiervoor een alternatief te ontwikkelen om er zo voor te zorgen dat kinderen minder suiker binnen krijgen."

Nu is het alweer tijd voor een nieuwe productie. "De afgelopen periode heb ik veel nieuwe klanten mogen toevoegen, waaronder een heleboel kinderopvang locaties. Heel fijn dat ik ook daar een invulling kan geven in het gat tussen water en aanmaaklimonade en kinderen zo veel minder suikers binnen krijgen."

Voor meer informatie:

Ilona Valster
Okae for Kids
Rosendaalsestraat 375
6824 CK Arnhem
06 11414015
info@okaeforkids.nl
www.okaeforkids.nl 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven