Coronavirus creëert vraag naar Nieuw-Zeelandse biologische appelen

Het coronavirus heeft de vraag naar Nieuw-Zeelandse biologische appelen doen ontstaan, omdat Chinese consumenten uit de buurt blijven van hun lokale handelsmarkten.

Als gevolg daarvan heeft Bostock New Zealand, de grootste biologische appelteler van Nieuw-Zeeland, net zijn grootste luchtvrachtzending ooit van biologische appelen naar China verstuurd.

Eigenaar John Bostock vertelt dat ze biologische appelen van het merk Posy hebben gestuurd, een nieuw zoet ras dat speciaal is gekweekt voor de Aziatische markt en op dit moment een van de eerste beschikbare appelen van Nieuw-Zeeland.

"De situatie in China is vreselijk en het betekent dat de Chinese consumenten niet naar de markt of de groothandel gaan om hun fruit te kopen, omdat ze drukke openbare plaatsen vermijden. Zij kopen nu bij betrouwbare retailers bij wie de hygiëne gegarandeerd beter is en veel van deze retailers zijn onze klanten.”


John Bostock, eigenaar van Bostock New Zealand, met Posy-appelen

"Er is ook een aanzienlijke toename van de internetverkoop van versproducten, omdat consumenten hun boodschappen thuis willen laten bezorgen, zodat ze niet naar buiten hoeven."

Jane Maclean van Bostock International Trader zegt dat wanneer een crisis als deze zich in China voordoet, consumenten meer vertrouwen hebben in biologische producten, omdat ze menen dat het veiliger is voor hen en hun gezinnen. "Nieuw-Zeeland is een betrouwbare leverancier in deze situatie. Biologische producten creëren een andere niveau van vertrouwen voor de Chinese consument."

Posy is de eerste Nieuw-Zeelandse appel op de Chinese markt. Het is een intens gekleurde appel met een hoge Brix-waarde, waar Chinese consumenten zo van houden. Bostock New Zealand exporteerde vorig seizoen twee pallets met Posy-appelen naar China, maar dit seizoen komen er meer ladingen per vliegtuig aan en er zullen nog veel meer zeevrachten volgen. Dit is het tweede jaar dat Bostock New Zealand aanzienlijke hoeveelheden Posy-appelen exporteert.

De Chinese markt groeit voor Bostock New Zealand en de bekendheid van de biologische producten neemt ook toe. "Het ontwikkelen van exclusieve, hoogwaardige appelrassen is de afgelopen jaren een belangrijk aandachtspunt geweest voor ons. Onze Aziatische klanten zijn ook enthousiast over de nieuwe rassen die we momenteel telen," besluit John.

Voor meer informatie:
Catherine Wedd
Bostock New Zealand
+64 6 873 9046
catherinew@bostock.nz
www.bostock.nz 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven