Britse regering van plan om nieuwe vrijhavens na Brexit te ontwikkelen

De Britse regering zal binnenkort een onderzoek naar de ontwikkeling van een tiental vrijhavens in het land bekendmaken nu het VK zich voorbereidt op het vertrek uit de EU. 

Rishi Sunak, van het Britse ministerie van Financiën: "Vrijhavens zullen het potentieel van onze historische havensteden ontsluiten en de Britse samenleving een impuls geven en naar een hoger niveau tillen. Zij zullen nieuwe ondernemingen aantrekken, werkgelegenheid creëren en kansen bieden aan steden in heel het land. Dit is onderdeel van onze missie als open en op de buitenwereld gericht land dat op de bres staat voor de vrije handel met levendige vrijhavens waar heel het VK van zal kunnen profiteren."

LIz Truss, van het ministerie van Internationale Handel: "We nemen zelf weer de leiding over onze handelspolitiek en geven hiermee alle hoeken van het VK toegang tot wereldwijde mogelijkheden. De vrijhavens zullen het potentieel van onze havens ontsluiten, banen scheppen en zorgen voor herstel in alle delen van het VK. Deze handelscentra zullen bijdragen aan het versterken van samenwerkingen over heel de wereld, terwijl we werken aan de wederopbouw van onze economische en politieke onafhankelijkheid."

Geen tarieven, geen heffingen
Voor goederen die in vrijhavens aankomen, gelden geen tarieven tot zij de binnenlandse markt bereiken. Als zij opnieuw worden geëxporteerd, dan hoeven er geen heffingen te worden betaald. Wanneer er grondstoffen worden geïmporteerd en verwerkt tot eindproduct, dan hoeven er alleen heffingen over het eindproduct te worden betaald. De vrijhavens kunnen zich zowel landinwaarts als in de buurt van havens bevinden. 

De regering heeft tevens laten weten dat het belastingmaatregelen overweegt om de investeringen in de infrastructuur, bouw en mechanisatie van de vrijhavens te stimuleren om de productiviteit nog verder te verhogen. Zij liet ook weten aan manieren te werken om de innovatie in vrijhavens aan te jagen en om de kosten voor het aannemen van personeel en de verwerking van goederen in vrijhavens te verlagen. 

Bron: cityam.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven