Project: Biologische Landbouwen in Friesland gestart

Dit driejarig project is een nauwe samenwerking de praktijk en het onderwijs. Het project is een samenwerking tussen van Hall Larenstein, Feriening Biologyske Boeren Fryslan (FBBF) en adviesbureau Ekopart. Doel is praktijkkennis delen door middel van individuele adviesgesprekken over omschakeling, organiseren van studiegroepen en verzamelen van kennisvragen en deze uitwerken

Omschakeladvies Biologische Melkveehouderij in Friesland
De melkveehouderij staat voor grote uitdagingen om hun bedrijf toekomstbestendig te houden. Hierbij valt veel te leren vanuit praktijkervaringen van de biologische landbouw. En wellicht meer dan dat.

In provincie Friesland wordt advies aangeboden om antwoord te krijgen op de vraag wat de kansen zijn om het bedrijf om te schakelen naar een biologische bedrijfsvoering. Dat gebeurd individueel, via een keukentafelgesprek op het bedrijf. De huidige bedrijfsstructuur en het management is hierbij altijd het vertrekpunt. Kansen en mogelijkheden in de omgeving worden meegenomen en ook de marktperspectieven komen aan de orde. De melkveehouder krijgt concreet inzicht in, zowel de technische mogelijkheden, als de aandachtspunten van de omschakeling. Ook krijgt hij, in de vorm van een kort rapport, advies voor de te nemen vervolgstappen. Een vervolgstap kan een doorrekening zijn. Bedoeld om inzicht te krijgen in de economische perspectieven van de omschakeling.

De kosten van een eerste advies zijn zeer beperkt. Aan bedrijven in Friesland wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 100,- Ook een doorrekening kan gedeeltelijk financieel worden ondersteund.

De financiële bijdrage is afkomstig van project: Biologisch (land)bouwen in Friesland, van: Hall Larenstein, FBBF en Ekopart

Voor meer informatie:
Ekopart
Kees Water Advies
08-26518701


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven