Imkeren, kruiden en Rudolf Steiner

Drie cursussen van start bij Kraaybeekerhof

Heb je eind februari of begin maart tijd beschikbaar om iets nieuws te leren? BioAcademy partner Kraaybeekerhof heeft in deze periode leeraanbod gericht op BD Imkeren, Huis- Tuin- en Keukenkruiden en de landbouwcursus van Rudolf Steiner.

Intense Imker 1-daagse
29 februari

Ben je benieuwd naar het verschil tussen regulier imkeren en biologisch-dynamisch imkeren? Wil je weten welke bijzondere band er is tussen de aarde, de mens en de bijen? In één studiedag ontdek je bij Kraaybeekerhof de belangrijkste kenmerken van de BD-imkerpraktijk en daarbij horende achtergronden. De dag is voor imkers (in wording) met interesse in BD imkeren en antroposofie en wordt begeleid door docent Jos Willemse van de Odin-imkerij.

Foto: Jos Willemse (foto: Kraaybeekerhof)

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Cursus Huis- Tuin- en Keukenkruiden
Start 5 maart

Selma Bijl (foto: Kraaybeekerhof)

In deze 5-daagse cursus, met lessen uit het eerste Kraaybeekerhof-opleidingsjaar Natuurvoedingskundige, maak je een begin met het opbouwen van kennis over dit brede vakgebied. Je leert hoe kruiden, naast smaakmakers, waardevolle voedingsstoffen hebben, invloed hebben op onze spijsvertering en over de specifieke geneeskrachtige werking hebben. Met docent Selma Bijl neem je ca. 30 veel voorkomende inlandse kruiden onder de loep.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Landbouw van de toekomst: voor boeren én burgers
Start 7 maart

Maria van Incmann van Gaalen (foto: Kraaybeekerhof) en Luc Ambagts (foto: Dick Boschloo)

In drie zaterdagen kun je de vaardigheden ontdekken en ontwikkelen uit de acht voordrachten van Rudolf Steiners landbouwcursus. De inzichten zijn actueel voor zowel boeren als burgers die het geheim van het leven willen doorgronden en die een levendige aarde willen doorgeven aan de toekomst. Aan de hand van levensprocessen in de landbouw krijg je een beeld hoe alles in de natuur op elkaar is ingespeeld. De cursus wordt gegeven door Luc Ambagts en boerin  Maria Inckmann- van Gaalen van BD Kaasboerderij Noorderlicht in de Alblasserwaard, waar de cursus ook plaatsvindt.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Voor meer informatie: www.bioacademy.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven