Alle bio-koekjes verzamelen

Een koekje bij de koffie. Of thee. Of gewoon omdat je even een verwenmomentje wilt. Niks mis mee, zeker als je de balans met gezond eten goed in de vingers hebt. Wie naast een smakelijk koekje ook graag iets positiefs doet voor het milieu, natuurbehoud of biodiversiteit, kiest al snel voor biologische varianten. Extra fijn is dat ze meestal geen kunstmatige, geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen bevatten. Ook zie je vaak dat er andere zoetstoffen dan geraffineerde suiker in zitten. En diverse merken hebben milieuvriendelijke verpakkingen. Het goede nieuws: ook de keuze aan smaakvolle biologische koekjes is ruim! Danielle de Jonge van Seeds zet de lekkerste merken op een rij:

Farm Brothers
Zoals ze zelf zeggen: we zijn koekjesbakkers geworden om de aarde te veranderen. Met elke verpakking die je koopt bespaar je een stuk aangetaste landbouwgrond in Flevoland ter grootte van een koekje (12 cm²) dat Farm Brothers omturnt tot biologische landbouwgrond. En ze doneren 5% van de omzet aan Soil Fund. Ze hebben op dit moment twee vegan varianten in het assortiment: Brownie Almond en Maple Pecan. Een koekje om je vingers bij af te likken, niet te groot en echt lekker knapperig.
Verkrijgbaar bij o.a. PLUS, Coop, Picnic, Albert Heijn en Spar. Vegan keurmerkt staat op de verpakking.

Smaakt
Dit merk heeft een 90% vegan assortiment, dus grote kans dat je het al kent van de ontbijtgranen, meel, noten, peulvruchten of plantaardige kaas en vleeswaren. En koekjes dus, heel erg lekkere koekjes. Gevulde rozijnenkoeken of abrikozenkoeken, cranberry koeken en spelt-muesli koeken. Een flink formaat, dus de typische uitspraak “Nederland is één koekje bij de thee” zou hier goed bij kunnen passen. Ook dit merk wil de wereld mooier maken en heeft sinds kort – volledig recyclebare – BioBased verpakkingen die voor meer dan 50% uit hernieuwbare grondstoffen bestaan. Hiervoor is er gebruik gemaakt van suikerbiet als bron waardoor akkerland opnieuw ingezet kan worden.
Verkrijgbaar bij o.a. Jumbo, Dirk en Albert Heijn. Vegan keurmerk staat op de verpakking.

Eco Biscuits
Dit merk heeft de doelbewuste keuze gemaakt om niet alleen lekkere, maar ook gezonde producten te maken. Met een natuurlijke samenstelling van ingrediënten en enkel gezoet met graan- en vruchtenstropen. Deze ‘back to the basics’-filosofie heeft ertoe geleid dat de ambachtelijk gemaakte koekjes van Eco Biscuits een echt natuurvoedingsproduct zijn. Ze hebben een royaal assortiment, op een enkele soort na vegan. Koekje met chocolade, noten, kokos, vijgen en meer.
Verkrijgbaar bij o.a. Ekoplaza. Vegan keurmerk staat op de verpakking.

Billy’s Farm
Nog zo’n merk met een enorm assortiment 100% vegan koekjes. Inclusief stroopwafels. Voor een deel bekende smaken zoals rozijnenkoeken, (vol)granenkoeken en mueslikoeken. En voor een deel ook originele smaken, zoals kokos-citroen, chocolade-macadamia en moerbei-hennep. Zonder biet- of rietsuiker, maar gezoet met siropen van granen en fruit. Ook de basis van het meel is divers, van haver tot quinoa, spelt of kamut.
Verkrijgbaar bij o.a. Ekoplaza. Vegan keurmerk staat op de verpakking.

Bio Today
Een merk met veel meer dan koeken, zoals bijvoorbeeld de potjes no-bee honey. De producent gelooft oprecht in de kracht van biologische voeding en de positieve invloed op mens, dier en natuur. De koeken zijn hoog in voedingswaarde (vezels, eiwitten, vitamines en mineralen). Aan smaken geen gebrek, zo is er cranberry-chocolate, lemon-almond, raisin-cranberry en een aantal spelt-variaties.
Verkrijgbaar bij o.a. Jumbo en Albert Heijn.

Bron: Seeds Enjoy the vegan movement


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven