Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De herkomst van biologische rode bieten

Van het veld tot de supermarkt. In een sneltreinvaart gaan Saskia en Francesca in deze video op zoek naar de herkomst van biologische gekookte bieten van PLUS.

Die reis begint bij Piet van Andel die al dertig jaar bieten teelt in Zeewolde. Als bioboer gebruikt hij geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen en geeft hij de bieten de tijd om waardevolle mineralen in zich op te nemen.

Door naar Beetz, waar de geoogste bieten worden geschrapt, gekookt en verpakt. Met die bieten keren Saskia en Francesca terug naar de keuken waar ze er een vegetarische bietensoep mee maken.

Bron: PLUS

 

Publicatiedatum: