VS: Vraag naar biologische blauwe bessen neemt nog steeds toe

Het volume van de oogst van biologische blauwe bessen in Florida zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met die van vorig jaar.

"Florida zou dit jaar zeer goede kwaliteit moeten leveren," zegt Teddy Koukoulis van Wish Farms in Plant City. Hij is al begonnen met het plukken van zijn Misty Organics bessen op zijn Alturas boerderij waar het fruit onder tunnels wordt geteeld. "We zijn erg blij met wat we gezien hebben als het gaat om de kwaliteit."

Florida zal niet onderdoen voor de Chileense en Mexicaanse oogst.  "Mexico zal een hoger volume hebben dan vorig seizoen. Er is uitbreiding van aanplant en het is een grote groeiende regio, dus ik verwacht dat er wat Mexicaanse druk op de markt zal komen", zegt Koukoulis. "Hopelijk blijft een groot deel van de Mexicaanse teelt ten westen van de Mississippi, zodat we de vraag uit Florida aan de oostkust kunnen opvullen."

Kansen creëren
Ondertussen blijft de vraag naar biologische blauwe bessen groeien. "Ik denk dat het toeneemt. De conventionele vraag stijgt ook. Maar als industrie moeten we meer doen om meer vraag te creëren en meer mogelijkheden voor mensen om blauwe bessen te eten," zegt Koukoulis.

Dat kan onder meer gaan om promoties, die onder de biologische producten kunnen worden beperkt. "Biologische producten hebben minder elasticiteit, dus als we een retailer aan de conventionele kant bellen en 'twee voor één deal' of iets dergelijks doen, zul je zelden een biologisch product zien dat zo wordt geadverteerd," zegt Koukoulis. "En hoewel je niet zo veel schapruimte krijgt voor biologische producten als voor conventionele, heb ik wel het gevoel dat ik meer ruimte zie in de biologische gangpaden."


Het teeltbedrijf, onder de tunnels in Alturas, Florida

"De prijsstelling is het afgelopen jaar of twee jaar niet geweldig geweest, ik schat in dat de prijsstelling dit jaar waarschijnlijk ongeveer hetzelfde zal zijn. Maar hopelijk, zelfs een beetje hoger," voegt Koukoulis eraan toe.

Voor meer informatie:
Teddy Koukoulis
Wish Farms
+1 (813)600-8879
teddy@wishfarms.com
www.wishfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven