"We hebben de structuur heel zacht gehouden"

'The Darkest' bevat cacaogehalte van 100%

Tholen - De Duitse chocoladeproducent EcoFinia presenteerde tijdens de Bio-beurs twee nieuwe repen. Het contrast tussen de nieuwkomers is heel groot: zo is de Superior Dark met een cacaogehalte van 100% mogelijk de donkerste chocoladereep die op de biologische markt verkrijgbaar is. En de andere nieuwkomer is juist heel licht: de White Hemp-reep is gemaakt van romige witte chocolade en bevat het nieuwste 'superfood': hennep.

Na 92 en 97% heeft Vivani nu dus ook een 100%-reep ontwikkeld, die geproefd kon worden in Zwolle. "De meeste bezoekers vonden de 100+ reep erg lekker", aldus Alexander Kuhlmann, die in het verleden al vaker aan heeft gegeven dat Nederlanders in het bijzonder van donkere chocolade houden. Feijo Blesgraaf zei op de beursvloer al dat de reacties positief waren, ook op 'The Darkest', zoals ze de reep ook wel noemen: "Bij het proeven vindt men het meevallen, omdat we de structuur heel zacht hebben gehouden."

Feijo Blesgraaf en Christoph Kampschulte op de Bio-beurs 2020. 

EcoFinia viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Traditiegetrouw onthult het bedrijf zijn nieuwste creaties in februari. In dit jubileumjaar staat verwennerij opnieuw centraal, vóór extravagantie en buitensporige experimenten. Vivani wil repen maken die uniek zijn, maar niet overweldigend. Chocolade die hun doelgroep verrast en die steeds opnieuw gekocht wordt. De nieuwe producten van dit jaar laten duidelijk zien hoe gevarieerd deze doelgroepen kunnen zijn.

Superiour Dark (100% cacao+nibs - 80 gram EcoPack - veganistisch - adviesverkoopprijs: 2,49 euro)
Iedereen die dacht dat het niet donkerder kon worden dan de 'Fine Dark 99%'van Vivani komt in 2020 voor een verrassing te staan: de nieuwe reep 'Superior Dark 100+' is de ultieme chocolade voor chocoholics. Deze is gemaakt van 100% fijne Dominicaanse cacao, 5% knapperige cacaobonen, geen toegevoegde suiker. "En toch is deze reep heerlijk romig, met een ongelooflijk gladde afwerking voor dit niveau van cacao", aldus Alexander.

White Hemp Caramel (80 gram EcoPack - adviesverkoopprijs: 2,49 euro)
Deze reep bestaat uit gladde witte chocolade met gekarameliseerde hennepzaden, echte Bourbon vanille en fijne Fleur de Sel. "De hennepzaden zijn als praline en zorgen voor een fantastische crunch. De hennepzaden zijn qua smaak licht nootachtig en daarmee vormen ze een gekarakteriseerd alternatief voor normale praline. En de Bourbon vanille en het snufje Fleur de Sel bieden een verfijnde bijsmaak. Dit is een totaal unieke chocoladereep die je gewoon moet proberen."

Vivani is op de BIOFACH te vinden op stand 7-122 in hal 7.

Voor meer informatie: Alexander Kuhlmann, www.vivani.de 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.