Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vecozuivel in duurzamer jasje

Vecozuivel wil naast eerlijke en duurzame zuivel de verpakking ook steeds vriendelijker maken voor het milieu. Daarom krijgen de zuivelproducten onder het merk Vecozuivel en nieuwe verpakking: het Tetra Pak natural board 1 liter zuivelpak.

"Deze verpakking heeft geen extra wit laagje aan de buitenzijde. Het is van 100% ongebleekt bruin karton. Dat scheelt toch alweer 3 gram per verpakking", legt de zuivelleverancier uit.

Het dopje en de coating van het zuivelpak worden gemaakt van een reststroom die vrijkomt bij de verwerking van suikerriet. Er wordt hiervoor enkel gebruik gemaakt van hernieuwbare grondstoffen van organisch materiaal. "Met deze inspanning besparen wij 35% CO2, ten opzichte van een standaard zuivelpak. En dat is beter voor het milieu."

De nieuwe 1 literverpakkingen bevatten ook een Carbon Trust logo, wat betekent dat de zuivelpakken volledig klimaatneutraal zijn. 

"Vanaf circa week 5 wordt de Vecozuivel volle melk in 1 literverpakking uitgeleverd aan onze klanten BD-Totaal organic foodservice en Odin in deze duurzamere verpakking. Aansluitend zullen vanaf circa week 10 de overige Vecozuivel varianten gefaseerd geïntroduceerd worden in deze nieuwe verpakking."

Voor meer informatie: www.vecozuivel.nl 

Publicatiedatum: