Vecozuivel in duurzamer jasje

Vecozuivel wil naast eerlijke en duurzame zuivel de verpakking ook steeds vriendelijker maken voor het milieu. Daarom krijgen de zuivelproducten onder het merk Vecozuivel en nieuwe verpakking: het Tetra Pak natural board 1 liter zuivelpak.

"Deze verpakking heeft geen extra wit laagje aan de buitenzijde. Het is van 100% ongebleekt bruin karton. Dat scheelt toch alweer 3 gram per verpakking", legt de zuivelleverancier uit.

Het dopje en de coating van het zuivelpak worden gemaakt van een reststroom die vrijkomt bij de verwerking van suikerriet. Er wordt hiervoor enkel gebruik gemaakt van hernieuwbare grondstoffen van organisch materiaal. "Met deze inspanning besparen wij 35% CO2, ten opzichte van een standaard zuivelpak. En dat is beter voor het milieu."

De nieuwe 1 literverpakkingen bevatten ook een Carbon Trust logo, wat betekent dat de zuivelpakken volledig klimaatneutraal zijn. 

"Vanaf circa week 5 wordt de Vecozuivel volle melk in 1 literverpakking uitgeleverd aan onze klanten BD-Totaal organic foodservice en Odin in deze duurzamere verpakking. Aansluitend zullen vanaf circa week 10 de overige Vecozuivel varianten gefaseerd geïntroduceerd worden in deze nieuwe verpakking."

Voor meer informatie: www.vecozuivel.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven